Film bardzo mi się podobał. Trzeba przyznać, że do najlżejszych nie należał, więc jeśli ktoś szedł do kina z nastawieniem na lekką komedyjkę i przypadkiem na niego trafił, to nie dziwię się, że się rozczarował.
Film pokazuje rzeczywistość. Po prostu. Szczególnie podobał mi się w nim motyw rodziców, który powinien dla oglądających być przestrogą. Żeby uważać na dziecko. Poświęcać mu trochę więcej uwagi. Nie nachalnie, tylko tak... Dyskretnie. Patrzeć, czy nie wypłakuje po nocach oczu, nie siedzi całymi dniami zamknięte na klucz w pokoju. Nie zwalać wszystkiego na "jest w trudnym wieku" przejdzie mu/jej". Może przejdzie. Tylko może nie do końca w taki sposób, w jaki by się chciało. Dominikowi przeszło.
Film pokazuje problem ważny, aktualny. Bo przecież w internecie wszystko jest łatwiejsze, prawda? Jak już pisałam, ten film jest też przestrogą. Żeby nie skończyć tak jak Dominik, żeby nie dać się szykanowaniu znajomych, kolegów - co też jest zjawiskiem codziennym.
Reasumując: polecam, ale jeśli ktoś nie chce obejrzeć czegoś poważniejszego i skłaniającego do refleksji, lepiej nie marnować pieniędzy i czasu.
Film dobry, ale tak przytłaczający. Miejcie to na względzie wybierając się na niego. Jedyny film który mnie bardziej przytłoczył to Nieodwracalne.
dno gniot wstyd i hańba film bez scenariusza i juz tu nie pisac ze to arcydzieło bo nim nie jest
Po pierwsze: będę pisać co mi się podoba, bo mam do tego prawo. Po drugie: nie napisałam, że to arcydzieło, tylko że mi się podoba. To subtelna różnica.
sranie wsztscy oceniaja ten wybryk kinematografii na 8,9,10 ogarnijcie sie to kompletne dno film dla nastolatek o tym ze internet jest taki zły jak sie jest porypanym jak ten gej w tym filmie to internet jest zły
wreszcie ktos zroaumiał ze to gówno a nie film mogli zrealizować jakis dobry horror lub film akcji a nie tylko komedie i zasrane dramaty
różyczka matka teresa od kotów kto ogląda takie tandety...
Widać, że mamy zupełnie inne gusta. Nic dziwnego, że film Ci się nie podobał, skoro szedłeś do kina z nastawieniem na horror albo film akcji. Z Twojego innego postu (tego wyżej) wnioskuję też, że niespecjalnie zrozumiałeś przesłanie...
oni robią filmy bez zadnych przesłan
napisałem ze mogą nakrecic jakis dobry horror lub film akcji i nie tylko osmieszac sie z takim czyms na swiat
nie nastawiałem sie ze to bedzie horror bo trailerze nawet pomyslałem ze to moze byc przyzwoity film lecz sie myliłem
Są ludzie, którzy czasami wolą obejrzeć coś, co nie jest horrorem albo filmem akcji... Ja na przykład horrorów nie lubię, i być może dlatego podobał mi się ten film. Który przesłanie ma, i to dosyć oczywiste, przynajmniej według mnie. Część tego przesłania napisałam w pierwszym poście, ale to tylko część. A Dominik nie był porypany, tylko miał bardzo, bardzo silną depresję. Trudno jest wyjść z czegoś takiego bez wsparcia bliskich, bez wsparcia kogokolwiek. Uwierz mi, wiem co mówię. A on właśnie żadnego wsparcia nie miał.
kazdy ma swoje dni w których jest słaby ale trzeba chciec wrócic w wielkim stylu bez wzglęu na wszystko ''bo trzeba walczyc do konca i od początku dopiero puzniej bedziemy mogli zobaczyc ile jestesmy warci nie dla innych lecz dla samych siebie''
Tylko że to naprawdę nie zawsze jest możliwe. Chłopak był osaczony, z jednej stroni znajomi, którzy sobie z niego okrutnie kpili (wybacz, ale nie wmówisz mi, że to, co o Tobie myślą inny jest dla Ciebie kompletnie bez znaczenia), z drugiej rodzice, którzy mieli swoją własną wersję swojego dziecka i nie chcieli wiedzieć nic poza nią, a z trzeciej sam Dominik, to czego on chce. Nie zawsze da się w czymś takim odnaleźć. Jeśli ma się słabą psychikę można czegoś takiego nie wytrzymać. Jak już pisałam, kluczem jest tu wsparcie. Którego nie było.
niepełnosprawna holenderka która miała powazny uraz kregosłupa lekarze mówili ze do konća zycia będzie na wózku teraz trenuje do IO w Londynie 2012
Mike Tyson urodzony w najbiedniejszej dzielnicy został mistrzem olimpijskim i mistrzem wagi ciezkiej przez kilkakrotne KO swoich przeciwnikach w 1 rundach
Mhammad Ali czarnoskóry piesciarz który miał jachac na wojne w wietnamie i zabijac niewinnych ludz 3 krotny mistz wagi ciezkiej najwiekszy sportowiec wszechczasów
samemu tez da sie rade lecz to zalezy tylko od woli walki której ten chłopak nie posiada
Jak już pisałam: to zależy od człowieka, od jego psychiki. Niektórzy ludzie - ci, których wymieniłeś na przykład - są silniejsi psychicznie od innych. Inni są słabsi i potrzebują wsparcia. Byłeś kiedyś w sytuacji, w której miałeś tylko siebie? I nikogo innego? Cierpiałaś, ale nikomu nie mogłeś o tym powiedzieć, nikt nie chciał Cię słuchać, miałeś tylko siebie? Ja byłam, i nie życzyłabym czegoś takiego najgorszemu wrogowi. Czasami wola walki niewiele może pomóc. Poza tym, sytuacje, które wymieniłeś, są chyba trochę inne od tej z filmu, nie uważasz? Zresztą, ja mam swoje zdanie, Ty swoje, ja swojego nie zmienię, Ty swojego raczej też nie, więc uważam, że nie ma sensu ciągnąc tej dyskusji.
skoro nie podoba Wam się film to dlaczego nie wypowiecie się w tym temacie ---> http://www.filmweb.pl/film/Sala+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2011-539509/discussion/Dlac zego+nie+podoba+Ci+si%C4%99+%22Sala+Samob%C3%B3jc%C3%B3w%22,1665050 :))
mozecie napisac tam wszystko co Wam się nie podoba, przynajmniej nie będziecie musieli się powtarzać co każdy post :)