6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Czy warto iść do kina na ten film. Jeżeli tak, to napiszcie dlaczego.

ocenił(a) film na 6
maniak_max

Warto, bo mi się podobał;)

BelzeBoobies

Może coś więcej być powiedział, bo na razie nic nie wiem na temat tego filmu.

ocenił(a) film na 9
maniak_max

warto bo wryje Cię w fotel!

ocenił(a) film na 7
Fornevi

film REWELACJA. Nie jest to może arcydzieło, ale jak na polską produkcję jest bardzo dobry! Oryginalny scenariusz jak i cały film, świetne animacje i doskonała gra aktorska. Ciągle dziwi mnie to, że jest to polski film, że grają z nim polscy aktorzy. Oglądając go miałam wrażenie, że oglądam hmm... zagraniczny dubbingowany film :D Typowa rodzinka dziecko + rodzice, dla których ważna jest tylko praca, nie wiedzą nic o swoim dziecku i nie zależy im na tym, aby się dowiedzieć. Film mocno działa na psychikę i daje dużo do myślenia, a najsmutniejsze w tym filmie jest to !SPOILER!, że Dominik nie chciał umrzeć, ale kiedy się o tym przekonał było już za późno... Gra aktorska głównego bohatera świetna, Jakub genialne zagrał Dominika i doskonale wczuł się w jego postać i zagrał bardzo, bardzo wiarygodnie. O reszcie nie wspomnę, bo to doświadczeni aktorzy :) I ta niesamowita cisza po zakończeniu seansu... Wszyscy z poważnymi minami zbierali swoje rzeczy i wychodzili z sali, a ja z zapłakanymi oczami omało nie poleciałam ze schodów ;)
Są w fimie momenty, w których można się głośno śmiać, jeszcze głośniej płakać i szczerze znienawidzić znajomych i rodziców Dominika...

Lubię filmy, po których tydzień czasu chodzę nieprzytomna, a ten właśnie do takich należy. Także z czystym sumieniem mogę go polecić, ze względu na przekazywaną treść jak i rolę Gierszała, a jak nie to przynajmniej ze zwględu na bardzo dobry soundtrack :D

XxChocolateFactoryxX

Dzięki za opinie.

ocenił(a) film na 10
maniak_max

hej witam wszytskich!!!!!!!
jestem zwolenniczka dobrych filmow przez duze D i powiem szczerze ze nigdy nie lubilam polskich filmow.Poszlam z mezem na ten film ze zwyklej ciekawosci choc odradzano nam, ze jest przereklamowany itd.
jednak film okazal sie naprawde swietny..aktor odegral swoja role rewelacyjnie
...film naprawde na swiatowym poziomie i jestem zszokowana ze polskie kino ale dobre polskie kino niczym nie odbiega od amerykanskiego.
to film nie tylko dla mlodziezy ale takze dla nas rodzicow..wiele moze nauczyc!!
naprawde polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to byly dobrze wydane pieniadze...to moje zdanie.pozdrawiam

justat20

Chyba przejdę się do kina na ten film, jeżeli wszyscy mówią że ten film jest dobry a w dodatku polski to trzeba zerknąć na dzieło.

maniak_max

Ile ludzi tyle opini, ale polskie kino ostatnio ma bardzo slabe recenzje wiec skoro ten film ma takie dobre rekomendacje moze warto sie przekonac czy rzeczywiscie tak jest czy przypadkiem nie jest to kolejna sciema.
Osobiscie polecam film goraco.

ocenił(a) film na 6
maniak_max

Nasze kino pełne jest martyrologicznych tyrad, lekturowych potworków i nędznych komedyjek; film Komasy stoi w absolutnej opozycji do tego typu dzieł i grzechem byłoby nie sprawdzić, jak może wyglądać rodzima produkcja, ze wszech miar, epatująca współczesnością i pociągnięta blichtrem kina światowego. Sala samobójców, to powiew świeżego powietrza wpuszczony w zatęchłym, pełnym patriotycznych symboli i przaśnych bibelotów składziku. Nieśmiały promyk światła ukradkiem przenikający czeluści i budzący swym blaskiem nadzieje na lepsze jutro, na lepsze kino...;)

Jeśli nie zachęciły cię moje grafomańska wypociny, to po protu idź do kina i sam się przekonaj. Filmwebowa ocena nie wzięła się znikąd, to swoisty Vox populi i należy się z nim liczyć.

justat20

Opinią tej pani(?) bym się raczej nie sugerował. Widzę 2 opcje:
a) film tak jej się spodobał, że uznała że specjalnie dla niego założy konto na filmwebie, tylko ten film oceni i tylko na jego temat się wypowie,
b) ktoś tu dostaje grosiki za reklamę na forach.
Ja tam tylko w tą drugą opcję wierzę, no ale gdybym jednak po obejrzeniu doznał podobnego olśnienia jak w punkcie pierwszym to przyznam się do błędu :]. No ale pozdrawiam "zwolenniczkę dobrych filmów przez duże D", to mnie rozbroiło.

ocenił(a) film na 5
maniak_max

Jeśli uznamy, że scenariusz jest zupełnie nieistotny, to faktycznie okaże się, że to bardzo dobry film...
Realizatorsko jest świetny ale scenariusz jest obrazą dla inteligencji. Co kto lubi.

ocenił(a) film na 6
sasquatchpl

Jestem cholernie inteligenty i się jakoś nie obraziłem. Nie kłam.

maniak_max

Dostałem same pozytywne recenzje, może ktoś ma inne zdanie na temat Sali Samobójców?

ocenił(a) film na 6
maniak_max

Pan sasquatchpl ma inne zdanie.

BelzeBoobies

Dzięki, nie zauważyłem.

ocenił(a) film na 7
maniak_max

zdecydowanie warto, ja się chyba wybiorę jeszcze raz;) zapada w pamięć i porusza, na długo zostaje w głowie z wielu względów do tego świetna gra aktorska (ale to, też kwestia gustu)

malpkia

a zdradzi ktoś czy Bohater chociaż popełnił samobójstwo?

ocenił(a) film na 8
carri_k

Jeśli Ci ktoś zdradzi, to po co w ogóle masz później iść do kina i zobaczyć jak film się kończy ....

ocenił(a) film na 6
carri_k

No, oczywiście, że nie popełnił - nie rozumiem skąd ta myśl;)

ocenił(a) film na 8
BelzeBoobies

Piękna odpowiedź ;) I wszystko jasne ...
Nie rozumiem po co zadawać takie pytania ...
Jeśli ktoś chce odpowiedź powinien iść do kina i obejrzeć

Kacorek89

Idziemy dzisiaj do kina.

ocenił(a) film na 5
maniak_max

Warto iść, bo film wypada bardzo dobrze na tle polskiej kinematografi komercyjnej ostatnich lat. Tyle, że głębsze zachwyty, wszystkie ochy i achy na temat tego filmu, wielkiej jego głębi, olbrzymich wartości są mocno przesadzone - obiektywnie (a może subiektywnie?) patrząc na więcej niż 7 nie zasługuje.
Aczkolwiek uważam że warto było wykorzystać środę z orange w CC i pójść na seans.