6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

DNO

ocenił(a) film na 1

Wiedziałem, że zaraz pojawią się opinie czego ten film uczy, przekazuje i co nam daje do myślenia. A to jest kolejny polski szrot. Może i historia ciekawa, ale totalne spartolone wykonanie. Już w pierwszych 10 minutach filmu naliczyłem 10-12 marnych aktorzynów, a wręcz amatorów, których możemy ujrzeć w naszych dennych serialikach (patrz. Na dobre i na złe, rodzinka.pl czy jakieś prosto w serce). Po prostu tego nie rozumiem, po co mi na ekranie jakiś Filip Bobek, który pojawia się na sekundę i do tego przyprawia mnie o mdłości ? Czy producenci myślą, że im więcej aktorów = genialny film ? Druga sprawa - Sylwia (Roma Gąsiorowska), najgorsza aktorka, która mogła być przedstawiona w tym filmie jako pomysłodawca "sali samobójców". Jej sposób grania w każdej produkcji jest taki sam, a jej dykcja i wymowa to smiech na sali, momentami nie rozumiałem co ona tam bełkocze do kamery, a już najbardziej przy tych animacjach gdzie nie było w ogóle emocji z jej strony tylko kwestie czytane "na sucho" z kartki. Główny bohater bardzo fajnie, żadnych zastrzeżeń nie mam. No i ostania sprawa. Jak to teraz przystało w polskich produkcjach - bez ku*wy na ekranie nie ma filmu. Coraz częściej spotykamy się z natłokiem przekleństw w filmie, które są tam tylko dla zasady.

Kino dla głąbów i zbuntowanych nastolatków. Teraz trzeba czekać, aż dyrektorzy wprowadzą ten film w grafik i każde gimnazjum będzie łykać tą szmirę jak młody karp.