Film nie tylko dla młodzieży! porusza wiele doczesnych problemów i może dać dużo do przemyślenia - zrozumienia osobom dorosłym - rodzicom.
Przedkładają karierę nad rodzinę - wymagają bardzo dużo od swoich dzieci które są pod ciągła presja, naciskają, że muszą być najlepsze, a jednocześnie nie rozmawiają z nimi nie słuchają ich zdania nie znają ich problemów. Bez ich zdania układają im przyszłość.
Kasa nie załatwi wszystkiego czasem też trzeba poświęcić trochę czasu o dać coś od siebie.
Młodzież coraz więcej czasu spędza przed internetem w skutek czego po porażce gdy zaczynają się zamykać w sobie maja gdzie uciec, na znajomych ciężko liczyć bo łatwiej być z tymi którzy się śmieją a nie z których. Trudno w takiej sytuacji wrócić do normalnego życia gdy słuchamy rad tych którzy nie radzą sobie sami z własnym życiem i problemami.
Historia ciekawie pokazana i może dotyczyć każdego nie tylko wyższych swer,
dobra muzyka, ciekawa gra aktorów, dobry klimat całego filmu, to nie jest komedia romantyczna i lekki wątek. ale myślę, że dla tych którzy choć trochę emocjonalnie angażują się w akcje - film spodoba się
<lubie to>. Sama nie napisałabym lepiej :)
Jak czytałam Twoje słowa o rodzicach, którzy nie słuchają dzieci i nie maja pojęcia o ich problemach, stanęła mi przed oczami scena rozmowy rodziców z panem psychiatra na temat tego co robi i co lubi Dominik. Kwintesencja dzisiejszych "rodzin" ;]