6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324803
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Dobry film

ocenił(a) film na 7

Film zrobił na mnie spore wrażenie, jednak nie przeżyłem takiego katharsis jak reszta widowni. Kiedy wychodziłem z kina rozbawił mnie widok płaczących dziewczyn i facetów rozmazujących chusteczkami ich makijaż ;) Jednak to, że nie wyszedłem z sali zalany łzami wcale nie oznacza że film mi się nie podobał. Świetny scenariusz, niesamowita gra aktorów i naprawde naturalne dialogi sprawiają, że obraz pozostanie na długo w mojej pamięci. Tym bardziej, że tak dobre polskie filmy zdarzają się naprawde rzadko...

PS. Takie gry internetowe jak ta przedstawona w tym filmie raczej nie istnieją. Chyba żdna karta graficzna by tego nie pociągnęła :P

ocenił(a) film na 5
domswa

Żartujesz? Obecnie gry mają dużo lepszej jakości grafike niż ta przedstawiona w filmie. Wrecz przy porównaniu ta filmowa wygląda bardzo słabo.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Tyle, że to jest internetówka :P

ocenił(a) film na 10
domswa

Na mnie film zrobił ogromne wrażenie. ;)
Kiedy wstawałam z fotela miałam miękkie nogi. Najapierw tylko szcypały mnie oczy, ale kiedy zbliżałam się do wyjścia z sali łzy pociekły i przez dobre 5 minut nie mogłam nad tym zapanować.
Gdy na końcu filmu, jeszcze przed napisami zrobił się czarny ekran na całej sali była cisza, a kiedy poleciały napisy i tak przez dobre dwie minuty nikt nie podnosił się z miejsca. : )
Scenariusz - świetny, sama jestem nastolatką i wiem jak bardzo można przeżywac z pozoru takie błachostki. Jak ważna jest opinia innych, zainteresowanie bliskich.
Sądzę, że filmu nigdy nie zapomnę.

PS. Nie wiecie może, czy "Sala Samobójców" ukaże się w formie DVD ? :)

Ta gra (Jakub Gierszał opowiadał w wywiadzie) powstała na przykładzie czegoś w stylu "secon life". Ażeby wczuć się w rolę, Kuba naprawdę się na czymś takim logował i obserwował zachowania młodzieży.

ocenił(a) film na 7
Patrycja___

Zapytałbym, czy jesteś moją dziewczyną, ale wiem, że one nie ma tu konta... Jednak jej reakcja po filmie była praktycznie taka sama jak Twoja ;) Myślałem, że do końca dnia będzie miała taki zryty humor, ale po paru godzinach troszke się poprawiło :P Ale tak jak mówię... mnie nie była potrzebna ani jedna chusteczka, a nad filmem zacząłem się tak głębiej zastanawiac dopiero w domu...
A jeśli chodzi o DVD to z pewnością ten film ukaże się w tym formacie :)