6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324769
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Ogólnie ciekawy pomysł na film, nieco słabiej wykonany wykonany. Niezłe aktorstwo, dobre zdjęcia i muzyka, niestety wiele luk i niedociągnięć scenariuszu. Wg mnie powinien trwać 15-20 minut dłużej tłumacząc dokładnie niektóre kwestie, zagłębić się bardziej w psychikę bohaterów, a przede wszystkim Dominika, rozbudować kluczowe sceny. Czepiając się dalej scenariusza jest wiele rzeczy mało realnych np. wejście matki do sali samobójców czy udostępnienie filmu z ostatnimi chwilami życia Dominika na portalu typu YouTube, gdzie ma 20 mln oglądnięć. Jeszcze wiele jest takich niedociągnięć. Potencjał bardzo duży (co może dziwić, bo to polski film :D ), ale to jeszcze nie to jak dla mnie.
Dziwią mnie opinie niektórych, że Dominik powinien jednak przeżyć. Właśnie to jest bolączka wielu polskich filmów, że kończą się szczęśliwie, choć nie powinno tak być. W Sali zakończenie jest bardzo dobre i każde inne prawdopodobnie zniszczyło by ten film.

ocenił(a) film na 6
warzachew

zgadzam się! jak na polski film to nie ma najgorzej, ale niedociągnięcia są.

ocenił(a) film na 7
jesse_b

Końcówka ratuje cały film i nadaje mu treści. A co do stwierdzenia: "Czepiając się dalej scenariusza jest wiele rzeczy mało realnych np. wejście matki do sali samobójców czy udostępnienie filmu z ostatnimi chwilami życia Dominika na portalu typu YouTube, gdzie ma 20 mln oglądnięć" to jest rzeczywiste. Są takie serwisy, gdzie znajdują się filmy z tego typu zdarzeniami jak np.: samobójstwa, egzekucje ludzi (Czeczenia, Somalia) i śmiertelne wypadki. Wejście matki to się zgodzę o ile Dominik nie ustawił sobie zapamiętywania nika i hasła w przeglądarce. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
warzachew

tak. zakonczenie takie, jakie byc powinno. za duzo happy endu, przynajmniej jeden film odbiega od normy.