Nie rozumiem w jaki sposób tak fenomenalny film można reklamować tak gównianym 
trailerem.Zwiastun daje nam mylne informacje.Wskazuje że : 
-jest to film o nastolatkach i dla nastolatków 
-to opowieść o jakimś polskim Emo 
-że ten piękny zagubiony Emo w internecie znajdzie dziewczynę i będzie bardzo 
romantycznie 
-że film to polska odpowiedź na kino typu "Saga Zmierzch" (nie o wampiryzm chodzi-tylko o 
rodzaj kina) 

A FILM JEST FENOMENALNY.I WSZYSTKO CZEGO MOŻNA BYŁO SIĘ SPODZIEWAĆ PO 
TRAILERZE OKAZUJE SIĘ BZDURĄ. 

Ja już zdążyłam się przyzwyczaić, że zwiastuny najczęściej dają nam mylne przesłania, dlatego oglądam je z przymrużeniem oka. 
To samo było z ''Parnassusem'' czy też z ''Antychrystem" 
Film oczywiście jak dla mnie świetny, po tylu tygodniach ciągle mam o nim takie samo, pozytywne zdanie. 
Pozdrawiam.
a ja sie ciesze ze trailer dal mi mylne wrazenie, bo dzieki temu moglam byc mile zaskoczona... zreszta ten trailer jest bardzo medialny - na ten film nie
Nie narzekam ;) tylko dużo ludzi poszło na ten film (oraz na inne filmy pod wpływem trailera) bo dosłownie odebrali zwiastun, a w takim układzie większość po filmie jest rozczarowana. 
Pozdrawiam.
oj nie wiekszosc... a przynajmniej nie rozczarowanych negatywnie :) ... jak i wielu moich znajomych bylo rozczarowuanych ale w jak najlepszym tego slowa znaczeniu. ale to chyba kwestia wieku lub wewnetrznej dojzalosci. niektorzy poprostu nie sa gotowi na tego rodzaju filmy.. albo akurat nie maja na nie smaku danego dnia. nie kazdemu spodoba sie "przed wschodem slonca" jesli akurat danego dnia ma ochote na film sensacyjny lub komedie... co nie znaczy ze nie spodobalby sie tej osobie innego dnia. mysle ze wiekszosc tych licealistow/gimanzjalistow ktore daja 1/10 i mowia ze stracili 10 zlotych jeszcze nie miala stycznosci z odamerykanionym kinem o zyciu. ale ... z czasem wyrasta sie z transformersow i szklanych polapek. widze dla nich nadziej :)
tak zgadzam się . i rozumiem dlaczego trailer jest taki a nie inny (wiem zaprzeczam sam sobie:-w wątku źle się wyraziłem-ja rozumiem dlaczego ten zwiastun wygląda właśnie tak, jednak nie pasuje mi to-wolę sytuację gdy zajawka filmu daje chociażby przybliżony jego obraz).To trochę taka sytuacja...wiesz..ja jestem muzykiem jazzowym..i to jest tak jakbym zrobił plakat "NaJLEPSZE DISCO POLO W MIEŚCIE!BIBA ŻE HEJ!" zapraszając na mój koncert ,gdzie będę grał ciężki w odbiorze jazzowy materiał.Przyjdą tłumy i jedyny plus jest taki że może ktoś z nich polubi moją muzykę.Poza tym są same minusy.1000 fanów disco polo będzie gwizdać i rzucać pomidorami. Więc po co robić takie rzeczy ?
Dla kasy? ;) Dystrybutorom wisi czy ktoś będzie niezadowolony czy zachwycony, liczy się to, że na film przyjdzie jak najwięcej ludzi. Na ''Antychrysta'' specjalnie wybrałam się do kina studyjnego, znam Triera i wiedziałam czego się spodziewać , a po zwiastunie było niemal pewne, że pójdą na film nie koniecznie zwolennicy tego reżysera. 
Pozdrawiam.
no dokladnie.. film filmem - ale iti chce zarobic. wize sie to z moim zawodem wiec rozumiem takie korporacje - dla nich sztuka to inwestycja. i zimna kalkulacja. ten film ma sie dobrze sprzedac. ja mysle ze i tak jan komasa wyszedl z tego obronna reka bo udalo mu sie przy dosc niewielkich poswieceniach wypuscic w swiat cos swojego i zachowac swoja artystyczna wizje. przeciez ten film mogliby przematowac tak ze zrobilaby sie z tego plytka i banalna historyjna... w sam raz pod tych gimnazjalistow ktorzy sa rozczarowani obejna dolujaca wersja filmu. ja mam nadzieje (a sadzac po wywiadzie w kocham kino jest szansa) ze komasa nakrecil troche wiecej niz widzielismy w kinie, cos pomiedzy oryginalnym scriptem a tym obenym... i to bedziemy mogli zobaczyc sale samobojcow na dvd w wersji rezyserskiej... 3mam za to kciuki :) 
p.s. 
QQKOKO rozwaliles mnie tym wywodem z disco pola... :) masz calkowita racje, no jest to poniekad oszustwo. no ale jako dyplomowany marketingowiec powiem ci tyle ze nawet actimel to sciema, 90% serow to nie sery lecz produkty seropodobne, a super zdrowa polska zywnosc jest tak naszpikowana chemia ze wymiekl by przy niej nawet hardcorowy koksu. i sztuke tez jakos trzeba sprzedac... choc wiesz co jesli w srod tych faneo disco polo znalazl by sie choc jeden ktory posluchal by jazzmana i stwierdzil "ej... calkiem fajnie gra".. to moze warto w taki sposob "oswiecac" ludzi. no jakos ich trzeba ocalic :)
Ja widziałem trailer i czytałem recenzję, po których spodziewałem się marnego kina i takie też dostałem, więc dla mnie ta zapowiedź była dobrym ostrzeżeniem żeby nie oczekiwać zbyt wiele.
Rozumiem że dla ciebie to może być marne kino.Ok-o gustach się nie dyskutuje-nie można tego wartościować.Ale trailer był zapowiedzią zupełnie innego kina niż faktyczny film.Innego gatunku
A co do plakatu -tak-mam takie same odczucia.Nareszcie ciekawa koncepcja plastyczna a nie-zdjęcie bohaterów na białym tle( 80%polskich plakatów). O tym zjawisku w sposób ciekawy i dowcipny opowiada blog : plakaty.blox.pl Polecam .bystre i dowcipne 
No to zupełnie nie zrozumiałeś trailera. Ja jakoś zupełnie co innego wywnioskowałem na temat filmu ze zwiastuna. Nie wiem skąd takie bzdurne wnioski wziąłeś...
mnie zastanawia ten fragment opisu filmu: "Ma wielu znajomych, najładniejszą dziewczynę w szkole," niby kiedy on miał wielu znajomych?
Pani Falas- zdanie "Ja Ja jakoś zupełnie co innego wywnioskowałem na temat filmu ze zwiastuna" jest w porządku.Dwa pozostałe zdania są nacechowane myśleniem w kategoriach "jestem mądra-a ty głupi" więc albo -zmień formę i możemy podyskutować.Albo pozostań w swoim myśleniu. 

Nyforever- na początku filmu bohater ma wielu znajomych-fragment z imprezy z wątkiem homoseksualnym jasno to pokazuje. 
a "ma najładniejszą dziewczynę w szkole-to faktycznie niejasny i niepotrzebny skrót myślowy.Bohater przecież jest obiektem wielkiego zainteresowania pięknej dziewczyny z którą rozmawia o studniówce.