6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324769
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Naprawdę można się przerazić, spojrzeć inaczej na to co się dzieje wśród ludzi w internecie. Oczywiście do tego dochodzi to, ze chłopak przyznaje się do bycia gejem, co nie jest akceptowane przez jego rodzine. Jak dla mnie film jest naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 9
Milly_

Również uważam, że film jest bardzo dobry... I z tego co widzę po znajomych to większość, która miała naprawdę poważne problemy w życiu rozumie i akceptuje go. Tak naprawdę wystarczy byle głupota żeby taka sytuacja (jak przedstawiona w filmie) się zaczęła, nie musiał być tu wcale przedstawiony homoseksualizm (między innymi incydent na lekcji judo)... to mogło być cokolwiek, co wystarczyłoby do tego by poczuć takie upokorzenie, wstyd i strach przed opinią ogółu.
Jak dla mnie film jest powalający i na długo zostawia ślad w pamięci.
Cieszę się, że było mi dane go oglądnąć i jestem dumna z tego, że jest to polska produkcja.

ocenił(a) film na 7
Milly_

Podzielam wasze zdanie. Film porusza bardzo ważne problemy. Już to decyduje o tym że warto go obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
ma9i

Dzisiaj byłam na tym filmie z klasą. (3 klasa gim.) Zrozumiałam film bardzo dobrze, w odróżnieniu od moich znajomych w klasie (nie wszystkich oczywiście)...
Za film daję 10/10, bo to jest świetna produkcja, film jest fantastyczny, otworzył mi oczy na pewne sprawy.
Uzależnienie, depresja, znajomi, to rzeczy, które bardzo często napotykam w sieci, teraz czuję, że są mi one w pewnym sensie znane, bliskie.
Nie rozumiem jednego, jak można skreślić film tylko z tego powodu, że główny bohater (który wg mnie zagrał fenomenalnie), był tak jakby w stylu 'emo'...
Również polecam, warto go obejrzeć <3

ocenił(a) film na 9
Milly_

Pierwszy polski film, który sprawił,że płakałam i nie mogłam przestac o nim myślec przez długie godziny. Byłam na nim 2 razy, poszłabym trzeci, ale z kasą troche cienko. Większośc osób uważa,że film jest o emo geju. Współczuje takim ludziom. Nie widzą oni tego,że film opowiada historię, ukazując problem nietolerancji, chęc akceptacji i świat, w którym pomimo tego,że wszystko wydaje się proste-wcale takie nie jest. Moim zdaniem dwa słowa potrafią opisac ten film bezbłędnie:GŁĘBOKI i REALNY.

ocenił(a) film na 8
Callidora

Dominik nie był Homo. On się zakochał w Sylvii ! No ludzie.
Ale zgadzam się, że film rewelacyjny, prawdę mówiąc płakałam na nim z jakieś dwa razy. Tak dobrego filmu Polskiego naprawdę dawno nie widziałam.