6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Początek dobry, realistyczny, delikatny humor. Zadziwiająco dobra gra aktorska (aż miło). Jakieś normalne wreszcie ukazanie młodzieży, autentyczne, bez wybielania.

A potem ta absurdalna animacja, co to chyba miała zwabić publikę 12-16 lat i starszą niewybredną. Natłok różnych mini wątków psychologicznych, po których przelatuje się po łebkach, bez głębszego wnikania. Momentami filmowe lanie wody i podwórkowa psychologia rodem z Poradnika Domowego.

Gdzieś tam przewijają się drobne sceny i drobne teksty, co to jakby było ich więcej to by film był o wiele lepszy.

Niektóre sceny wyszły komiczne. Jak ta w której Dominik wije się po łóżku bo mu Internet odcięli. To chyba miała być scena pełna dramatu, niestety wyszła jakaś satyra i nabijanie się z nastolatków. Nie byłam w stanie ukryć śmiechu, a i większość sali tak też zareagowała. Zasadniczo głównie na sali rozlegały się śmiechy, bo takich scen, co miały być dramatyczne a wyszły śmieszne lub żenujące - było więcej.

Liczyłam na jakieś psychologiczne coś, na film wciskający w fotel, przybijający, oddziałujący na emocje, pokazujący solidnie problem tego człowieka. Gdzieś tam ten cel został osiągnięty, niestety jednak przez większość filmu wciskałam się w fotel - by nie oglądać żenujących scen.

5/10 to dobra ocena. 1/3 filmu jest dobra, 1/3 do dupy, a reszta - nijaka.

zielona_rzekotka

"wyszła jakaś satyra i nabijanie się z nastolatków"

dorośnij trochę. ten film właśnie nabija się z nastolatków.

ocenił(a) film na 6
zielona_rzekotka

Tia,ja się tyż zastanawiałem nad tym 'wiciem po łóżku" i paroma podobnymi scenami i mam-być może naiwne-podejrzenie,że dlatego głównego bohatera uczyniono przedstawicielem subkultury szumnie zwanej emo,żeby właśnie w ten sposób łatwiej i sensowniej usprawiedliwić nadwrażliwość i te ataki histerii,które,owszem niestety,część widzów przyjmuje z rozbawieniem. Chociaż z 2 strony-Dominik potem sam te sceny parodiuje,jakby świadom,że dla kogoś z boku może wyglądać to żałośnie...