Czy Sylvia była pierwszą Miłością Dominika ?
Nie są pokazane wcześniejsze losy bohatera i tak zaczełam się zastanawiać czy Dominik
wcześniej chodził z jakąś dziewczyną ???
Wiem niby to troche dziwne żeby chłopak lat 19 nigdy dziewczyny nie miał - ale ja np. takich
znam sporo więc jest to możliwe.
Na filmie przecież na początku nie ma dziewczyny - leci na niego Karolina i swatają go z tą
córką ministra (już te samo swatanie trooche świadczy o tym że skoro matka z ojcem się
biorą za szukanie mu laski to znaczy że chyba sam to on sie do tego zbytnio nie garnie )
Potem ten pocałunek z Aleksem - mieszane mam uczucia co do tej sceny ...czy wygląda to
wam na to że to był pierwszy pocałunek Dominika ??
No i ta jego relacja z sylwią - takie mocne silne uczucia , takie całkowite bezkrytyczne
uwielbienie , kompletnie wyłączony rozum tylko wielkie uczucie - no jak pierwsza miłość po
prostu !!
Co o tym myślicie ?? Jak Wam to wszystko wygląda
Może się mylę, ale wydaje mi się że Dominik miał raczej homoseksualne odczucia. Chodzi mi o dwuznaczny wątek z karate ćwiczonym ze swoim kolegą. Później pojawiały się w internecie przykre filmiki, piętnujące jego osobowość. W filmie co prawda są ukazane jakieś relacje z dziewczynami, ale odniosłem wrażenie że dopiero u Sylwii zaczął odczuwać jakieś prawdziwe uczucia. Kiedy jego rodzice odłączyli go od internetu, wyraźnie załamał się...
tez mi sie tak wydaje.Nie tyle moze byl homo co poszukiwal dopiero swojej seksualnosci,a Sylwia go w tych poszukiwaniach upewnila.Przeciez kilkakrotnie bylo pokazywane jak Dominik patrzy na Alexa i to nie bylo byle jakie spojrzenie,to dylo wyrazne i znaczace.Pozniej akcja na judo,bo tej szopki w operze przed rodzzicam nie biore pod uwage,bo to ewidentna drwina byla.A kiedy ojciec odlaczyl internet to byl szok,bo urwalo sie cos pieknego,nowego i bardzo waznego co dopiero zaczelo sie w jego zyciu.
Uważam że żadna dziewczyna nie spowodowała w Dominiku gorącego uczucia. Ten chłopak jest dużym egoistom, chce być pępkiem świata i uważa że jest najważniejszy przez co może traktować ludzi z góry ( szofer, sekretarka w biurze mamy itp). Zauważcie jak traktuje Karolinę : Chce aby Ona go zaprosiła, nie wykazując żadnego zainteresowałaś jej osobą (irytował mnie w tej scenie). Scena w teatrze z córka kolegi taty: Przy dziewczynie mówił że jest gejem i nie jest nią zainteresowany, był zbyt pewny siebie, wręcz przesadzony. Moim zdaniem miał dziewczyny ( jest niezwykle atrakcyjny zdaniem kobiet) ale raczej nie potrafiły wytrzymać jego charakteru. Pocałunek z Aleksem 1 klasa. Sylwia była pierwszą dziewczyną która go interesowała, seksualnie pociągała, i z którą czuł niezwykłą więź.
Scena,kiedy Karolina go zapraszała była wg mnie bardzo zalotna. Fajnie to wyglądało ^^.
(...) - A wiesz juz z kim pojdziesz na studniowke?
-moze.
- A moze poszedlbys ze mna,co?
-moze ^^.
hehe. Moim zdaniem Dominik był biseksualny, miał tam jakieś skłonności do chłopców, Alex go wyczul po prostu. I zrobił z niego pośmiewisko.
W stosunku do Sylwii chciał być lojalny, była jego przyjaciółką. Moze jakos tam zauroczony nia byl..
a mi się wydaje że Dominik to postać filmowa więc przypuszczenia jaką miał przeszłość wydają mi się idiotyczne, skoro nie ujrzeliśmy jej w filmie ; >
a mi się wydaje że Dominik to postać filmowa więc przypuszczenia jaką miał przeszłość wydają mi się idiotyczne, skoro nie ujrzeliśmy jej w filmie ; >
hmm a to o przeszłości to można myśleć tylko w przypadku realnych ludzi ? dziwne , nigdy o takim czymś nie słyszałam. ciekawe czemu na polskim zawsze mówili -nie wiemy jak wyglądało życie bohatera wcześniej więc się zastanówmy. bobobob -myślenie naprawde nie boli, a unikanie go jest idiotyczne.
dla mnie dominik nie był ani homo ani hetero ani bi.
miał kryzys tożsamości w swojej orientacji a że był zrospaczony to zakochiwał się w każdej osobie która okazała mu choć troche uwagi , w piłce do kosza by sie zakochał gdyby ona tylko zadeklarowała mu swoje uczucia.
to taki głód miłości tak samo jak ktoś jest głodny to bierze i je cokolwiek byle zaspokoić głód - z miłością jest podobnie.
dlatego wydaje mi sie że po tym zawodzie na aleksie który go ośmieszył on naprawde bardzo mocno zakochał sie w sylwii bo ona go przygarneła i była jego pierwszą "dziewczyną ".
dokladnie.widac wyraznie ze mial problemy z wlasna tozsamoscia ale tak ogolnie,nie sprwadzalabym tego tylko do seksualnosci.w filmie jest poruszane kilka dosc glebokich watkow,ma on wiele plaszczyzn i jest bogaty w przerozna tematyke.jednym slowem zajebijty:)
no tak tak tylko jak w wątku jest o tych tam pierwszych miłościch Dominika to o innych płaszczyznach rozpisywać sie nie bede.
a ten kryzys tożsamości to go tak objął całościowo - on nawet jako chłopak nie wiedział kim jest dlatego sylwia mogła mu tak łatwo zrobić wode z mózgu.
Okej widać jestem 'spaczony' skoro nie staram się na siłę doszukiwać w tym filmie wymyślonej przeszłości bohatera. Tak naprawdę to pewnie wcale nie był egoistycznym, zatraconym głupcem. Po owym pocałunku z pewnością można poznać czy był pierwszym, czy nie. Może doszukajmy się jeszcze przyszłości? Ach, nie, zapomniałem. Ów głupiec umarł.
Po owym pocałunku z pewnością można poznać czy był pierwszym, czy nie.
babobob a możesz mi zdradzić jak można to poznać ? bo ja jakoś się nijak nie dopatrzyłam .
Ironizowałem odnośnie Twojego pierwszego postu, słowo spaczony też jest użyte nieprzypadkowo, a skoro na polskim mówili 'nie wiemy jaka była przeszłość bohatera', to możesz sobie równie dobrze dopowiedzieć 'i się nie dowiemy, bo nie ma jak'.