6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324841
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Kino polskie ma to do siebie, że bardzo rzadko prezentuje coś ciekawego i wartego uwagi, a jeszcze rzadziej coś dobrego i oryginalnego. W latach 90-tych były żałosne podróbki filmów akcji, po roku 2000 równie żałosne podróbki komedii romantycznych, a ostatnio nawet i tandetne "dzieła" o tematyce tanecznej. Czy polscy twórcy nie mają za grosz własnych pomysłów? Chyba nie, bo i tym razem dostajemy coś, co jest tylko słabą kopią.
Przeciętna reżyseria, w większości słaba gra aktorska (w przypadku głównego bohatera - Dominika nawet bardzo słaba), powierzchowność i brak klimatu sprawiają, że film ten jest po prostu nudny. Poza tym próba przedstawienia psychiki Dominika jest strasznie płytka, przez co jego działania bardziej budzą politowanie, niż współczucie.Do tego dostajemy jeszcze, w pierwszoplanowej roli irytującego metroseksualnego lalusia, grającego pseudo-emo...
3/10

ocenił(a) film na 4
PWMarshal

Już o tym pisałem - plagiat 'Black Heaven' (Inny świat / Autre monde, L' )

ocenił(a) film na 3
Marucins

No to w takim razie faktycznie nie jestem pierwszy, który tak uważa :-) - jakbym wcześniej to zauważył to bym faktycznie "podpisał się" pod Twoim tekstem...
P.S.
W tytule miało być amerykańskich i światowych, ale wysłałem bez poprawki tekstu...

ocenił(a) film na 9
PWMarshal

moim zdaniem sala samobójców jest duzo lepiej zrobiona :D
a jak na polski film to jest całkiem dobrze:D