...jest sory- "idiota"... przed zobaczeniem tego filmu kumpel popełnił samobójstwo..moze nie miało to wiele wspolnego z filmem bo z zupełnie innego powodu to zrobił.. ale w jego wnetrzu napewno działy sie podonbne rzeczy...dlatego przez cały film o nim myslałem.
Wazne jest odpowiednie podejscie do tego filmy.. bo wiem ze scena z pedalskimi pocałunkami moze niektórych smieszyc,gdyby była w innym filmie tez pewnie bym sie smiał!
jestem nietolerancyjny do czego sie przyznaje.. ale film wywarł na mnie ogromne wrazenie..
mocna 8 bez zastanowienia... obok czarnego łabedzia najlepszy film ostatnich miesiecy
Nie, pocałunki na pewno nie były najlepsze. Były po prostu "ze smakiem" i warto na to zwrócić uwagę.
W sumie to były dodatkową kontrowersją wokół filmu zwiekszającą szum, a mającą znikomy wpływ na fabułe;p
Właściwie to reżyser w jakimś wywiadzie powiedział że ten pocałunek Dominika był początkiem wszystkiego..może troche racji w tym jest ;p
No wiesz co, chyba nikt nie wiedział, że tam będą takie pocałunki, póki nie zobaczył filmu, bo we wszystkich nagraniach, wywiadach, zapowiedziach, w trailerach czy teledysku "Turn me on" nie widać kto się całuje. Ja raczej z opisu filmu wnioskowałam, że to Sylvia go całuje - "Jeden pocałunek zmiena wszystko. Ona zaczepia go w sieci", jakoś tak to było :) Dla mnie to nie było kontrowersyjne, bo co w ogóle w dzisiejszych czasach jeszcze dziwi...
No tak opis jest strasznie mylący. Na trailerze o ile dobrze pamietam widać pocałunek dziewcząt. A w każdym razie jego fragment. Do tego dodać przecieki i recenzje z Berlina i mamy świetną reklame;) Oczywiście nie chodzi o dużą kontrowersyjnośc. Ot malutką, ale wystarczającą, by ten właśnie pocałunek ściągnął na film sporo osób, które inaczej by nie przyszło. Bo ile jest komentarzy typu jaki przystojny aktor i jaki gorący pocałunek? Swoją drogą zamiast tego pocałunku można było dać milion innych rzeczy prawda? Nie chodzi o to, że pocałunek miałby przeszkadzać, ale wątek homoseksualny w całości jest wepchniety w zasadzie na siłe. Ani nie jest w żaden sposób rozwiniety ani nic. Zresztą później i tak wychodzi, że gejem nie jest, a całe jego zachowanie mające mówić co innego to tylko popisy przed rodzicami;)
Mi sie bardzo podobała scena pocałunku, są przystojni dlatego wyglądało to bardzo seksownie .
I toleruje osoby homoseksualne jest to wg mnie normalne, powinniśmy sie zakochiwac w duszy człowieka a nie w jego wyglądzie.
A co do czarnego łabędzia MM CUDOWNY <33 polecam !
WIecie co,czytając te komentarze to zal mi tutaj niektórych ludzi...Większość osób chcących popełnić samobójstwo jest właśnie innej orientacji,na przykład jak dominik,i to wszystko przez takich ludzi którzy zamiast popatrzeć sie na siebie to upokarzają życie tym ,,innym'' .! ,,Inny'' wcale nie znaczy gorszy.To też są ludzie i też chcą żyć a wy im na to nie pozwalacie! ,,Inni'' są tak naprawde o wiele bardziej dojrzali od was..Tego sie nie wybiera,po prostu sie takim jest...To jest jak nie uleczalna choroba której nei da sie wyleczyć chocbyś niewiem jak chciał..
Może kiedyś doczekamy się, że jak ktoś powie w jednym zdaniu słowa Polak i Tolerancja to nie będzie to odebrane jako żart czy ironia :)
chyba sie nie doczekamy:(predzej sie doczekamy ze wstyd nam sie bedzie przyznac do tego ze polakami jestesmy:(
ja faktycznie miałem ochotę po obejrzeniu tego filmu popełnić samobójstwo, czyli w sumie swoją funkcję spełnia wzorowo.
"jak patrze na Twoje komenatarze to sądzę, że powinienes juz dawno to zrobić.."
w sumie racja, ale wiesz, "w ciszy żyjąc, cicho krwawię..."
"Uwielbiam Cię ! :D"
dzięki.
Ciekawe, czy tylko Polacy z takim zamiłowaniem zostają kibolami takich filmideł ostatnimi czasy... część osób tutaj chyba ma ten cytat wytatuowany w miejscu, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.. wszak odpowiada mu głębią ;)
Patrząc na post autora tego wątku, mogę się z nim zgodzić. Dla mnie ludzie, którzy w pewnych momentach np. jak Dominik dostał ataku szału, czy jak pod koniec Sylwia płakała po wyjściu z pokoju śmiali się to po prostu jedyne co nasuwa mi się na myśl to to że jeszcze nie dorośli do oglądania tego typu filmów.