Sala Samobójców zdobyła Srebrnego Lwa, nagrodę za dźwięk, oraz za kostiumy. Bardzo ładne nagrody! :D Ja bym dała jeszcze za muzykę..i debiut dla Jakuba Gierszała albo najlepszą rolę męską. Podobno tylko jeden głos dzielił Jana Komasę i Salę Samobójców od zwycięstwa i złotego lwa!
Nie mogło być przecież inaczej ; )) Tak tak, też bym dorzuciła nagrodę za muzykę, koniecznie!
Poza tym, ciekawe czy film Essential Killing byl warty tych wszystkich nagrod. Ocena społeczności filmwebu ( 5,7 ) uważa najwidoczniej film za przeciętny, a tu tyle nagród...
I tak, Jakub tez powinien dostac nagrode ; )
"Sala" powinna zdobyć nagrodę za muzykę, nie rozumiem dlaczego tak się nie stało.
I przede wszystkim Kuba powinien otrzymać wyróżnienie za debiut.
Ale ważne, że dostali tyle nagród, należało im się ! Nie możemy narzekać ;)
dokładnie, nagorda za debiut powinna być w rękach Kuby i oczywiście statuetka za MUZYKE równiez :)
i tak wiekszosc jest zdziwiona, że wiekszosc tych nagrod otrzymał film Essential Killing, ponoc walka miala sie toczyć pomiedzy Róża, a Sala jak dobrze gdzies wyczytałam :)
ALE JEST DOBRZE, SĄ SREBRNE LWY! :D
Też jestem w szoku, bo myślałam, że jedyną konkurencją dla "Sali" będzie "Róża" albo "Ki".
Trzeba się cieszyć z tego, co jest ;)
Gierszał nie mógł być nominowany za Debiut, bo to nie była jego pierwsza rola. Pozdrawiam :)
Mamy te nagrody ale ja bym też dorzucił za muzykę, debiut reżyserski, najlepsza rolę męską dla pana Kubusia (myślałem o nagrodzie dla Romy za Sale ale zwątpiłem po jej występie na gali heh), i złote lwy (jeden ch*****y głos heh). Uważam jednak że wśród tych wszystkich filmów Sala była jedną z najlepszych produkcji, a tu tylko trzy nagrody, troszeczkę niedoceniony moim zdaniem
Dokładnie tak można jednym słowem określić "Salę" na festiwalu.
Nie wiem co takiego ma w sobie "Essential Killing", muszę go zobaczyć.
Romie chyba należała się ta nagroda, szczególnie, że jej większość ról to były tandetne, głupiutkie blondynki, a teraz pokazała się z innej strony.
Tylko trochę tak dziwnie się zachowała po odebraniu nagrody...
chichrała sie z byle czego :) nie wiedziała w ogóle, która to jest jej nagroda, przytulała się do Ostaszewskiej phh :D