6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324681
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Moje odczucie...

ocenił(a) film na 6

Ja po filmie oczekiwałem więcej temat dobry jednak ... przesadna dramaturgia daje efekt nie dorzeczności i momentami śmieszy... uwspółcześnienie filmu zarówno tu pomogło jak i zaszkodziło (scena w wodzie i dodanie jakiejś niezrozumiałej piosenki miłosnej)... a wracając do bohatera...
Rozumiem jest wrażliwy ale... to w jaki sposób on się zachowywał bardziej przypominało... szajbę...

Sam uważam się za wyobcowanego i miałem już wiele przemyśleń wiele zachowań skrajności i lubię wszystko obserwować z różnych punktów ale jego zachowanie to jakaś paranoja nie wiem ile trzeba szukać żeby znaleźć taką osobę... można żyć wyobcowany ale on sam zrobił z siebie ofiarę a ponoć taki oczytany i inteligentny był... więc jak mówiłem przesadzone i te teksty o żyletkach też naprawdę i bez tego film już ma kształt a dodawanie tego pogorszyło efekt...

Jakby skupili się jeszcze trochę na klimacie i pokazaniu scen w naprawdę dramatyczny sposób a nie na puszczaniu głośno piosenek (do nich jednak nic nie mam billy talent rocks!) to byłoby pięknie dla mnie film nie był zrobiony prawidłowo...

Pomysł do pochwały bo problem społeczności i tego jak inni potrafią zniszczyć komuś życie internetem / mediami jest naprawdę poważny...

!!!
6+ / 10
!!!

Film oceniałem pod innym kątem niż rwiększość bardziej banalnych budzących jednorazowe emocje ponieważ temat był na 10 realizacja pozwoliła mi dać to co widać a szkoda... jeśli brać pod uwagę Polskę to nawet dałbym 7

przepraszam za interpunkcje brak czasu...

ocenił(a) film na 7
SaoSin

Też nie podobały mi się te sceny, o których wspomniałeś, które nie do końca rozumiałam (koleś był w końcu gejem). Nie będę się rozpisywać; powiem jedynie tyle, że film dostał ode mnie 7/10 głównie dzięki ironii zaistniałej w końcowych scenach - wtedy gdy jego matka przyszła do sali podziękować <!> za to, że mu dotrzymywali towarzystwa - wisienka na torcie.

ocenił(a) film na 6
brejniakd

Aha no i jeszcze jedno warte uwagi...

Spoiler

ta Sylwia co na sam koniec wyszła ze swego domu, jak się później okazało miała talent do baletu (o ile dobrze spostrzegłem)...

Spoiler

Taka moja rada do wszystkich co żyją jako outsider'si. Dobrze jest znaleźć sobie zajęcie najlepiej twórcze w którym można oddać siebie, i zapomnieć o wszystkim innym ale pewnie o tym każdy wie. Cóż warto przypomnieć.

Ode mnie to tyle.