6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324681
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

NIESAMOWITY!!

ocenił(a) film na 10

Dosyć mam waszych bzdur i zrzędzenia! Film jak na polskie realia jest świetny!
Jeden z NAJLEPSZYCH polskich filmów tej i poprzedniej dekady!
Film jest przejmujący, poruszający, ciekawie zrealizowany. Szarpie emocjami widza wprowadzając go coraz głebiej w świat Dominika. Przedewszystkim ten film jest o CZYMŚ, porusza wiele problemów współczesnych ale także znanych od lat! Wychowanie dzieci w przepychu pieniędzy, tolerancja i akceptacja w szkołach, samotność ,alienacja, agresja młodych ludzi często nieświadoma bo przejawiająca się w internecie, pokazuje jak powaznym narzędziem jest internet, jeden głupi wpis/ zdjęcie potrafi zniszczyć człowieka, pieniądze i kariera vs rodzina, uzależnienie od internetu, depresja, próby samobójcze no jest tego sporo i niechciałbym się wdawać w szczegóły.

Myślę, że wiele osób oglądających Salę Samobójców boryka się lub borykało z którymś z problemów. Rodzicom nienadążającym za współczesnymi nowinkami może otworzyć oczy ilu mamy dzieciaków spedzających całe dnie na Metinach, Tibiach zamiast spotykać się z ludźmi i poprostu rozmawiać? Ilu jest uczniów, którzy są wyśmiewani w internecie przez znajomych? Ilu uczniów szydzi z rówieśników? Napewno warty pokazania gimnazjalistom licealistom i ich rodzicom.

Reżyserowi i aktorom szczególnie Gierszałowi gratuluję dobrej roboty i oby tak dalej! 10 na zachętę:)

ocenił(a) film na 10
Tomcast85

zgadzam się z Tobą w 100%! w końcu o czymś, mocne kino aż się wierzyć nie chce, że polskie.

ocenił(a) film na 8
Evca

Też się zgadzam:)
To jeden z tych filmów, które zostają w głowie na dłużej. Tak jak już pisałam w moim wątku jestem w szoku, ze to polska produkcja.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
adrastea

Świetne jest w nim również to że fajnie się go ogląda, jest poprostu "ładny", co prawda grafika nie powala ale nie takie było jej zadanie. Ten film momentami ma w sobie coś z poezji.

ocenił(a) film na 8
Tomcast85

I ta muzyka, tak bardzo wpasowana w poszczególne sceny.

ocenił(a) film na 6
Evca

Dokładnie. Jestem dumna z tego filmu, że jest polski i mam nadzieję, że będzie więcej tak dobrych polskich fimów.

Tomcast85

No, mimo kilku zastrzeżeń, myślę, że film jest naprawdę dobry i porusza istotny temat. Oby tylko przysłanie zostało zrozumiane właściwie. Aktorstwo też niezłe, trafnie dobrane, zwłaszcza jeśli chodzi o główną postać. Tylko rozczarowałam się trochę co do animacji, wszyscy tak ją chwalili a jest dosyć przeciętna... Ale za to film do przeciętnych nie należy. Myślałam tylko, że koniec będzie inny.

ocenił(a) film na 10
elfka77

Koniec musiał taki być, inaczej byłoby ryzyko, że małolaty odbiorą film jako receptę na problemy z rodzicami i szkołą. Dopiero na samym końcu okazało się, że Dominik również nie chciał takiego zakończenia.

Tomcast85

No, nie chciał. Myślałam po prostu,że będzie się trzymał własnej zasady, że "samobójcy są tchórzami". Popchnął go do tego czynu jakiś dziwny impuls, zupełnie nagły... Ale nie uważam, że zakończenie było złe:).

Tomcast85

Dzisiaj prawie nie poszedłem do kina przez opinie z FW. Górę jednak wzięła ciekawość i koniec końców film okazał się świetny.

Tutaj moja recka: http://www.mmbydgoszcz.pl/362351/2011/3/7/cinemma-polski-dramat-czyli-sala-samob ojcow?category=spozaMiasta