6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

niestety, film dla gimbusów. Jestem zawiedziona bardzo. Wątek z internetem i
wirtualną salą samobójców- czy ktoś z twórców widział w życiu internet?? wtf??
Uproszczenia godne Lejdis czy innego szajsu.
Plus za postaci rodziców i ich teksty " nie chcemy zeby stracił rok". Chociaz nie wierze
ze są tak głupi ludzie.
reasumując, jesli podobał ci sie ten film i masz wiecej niż 12 lat, to idz sie przebadaj.
tyle w temacie.
"za krótki, wiec dodamEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEeeeee

ocenił(a) film na 5
juuuzka

Zgadzam się, chociaż to "E" było trollowe ;)
A co do głupoty rodziców - wierz mi, są tacy ludzie. Lem kiedyś powiedział:
"Dopóki nie poznałem internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów". A Einstein skwitował to jeszcze dobitniej: "Wszechświat i głupota ludzka są nieskończone, chociaż co do wszechświata, to nie mam pewności".
I tak, też mam wrażenie, że twórcy internet widzieli tylko na obrazku dla dzieci.

ocenił(a) film na 10
juuuzka

"Film dla gimbusów".

Niestety.
Wypowiedz godna 11-letniej posiadaczki Gimbusa 2000;)

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

To był NIMBUS 2000. Nie Gimbus -.-

ocenił(a) film na 10
Anixot

Co Ty nie powiesz...
Specjalnie napisałam "Gimbus";) - w odpowiedzi na identyczny durny przytyk tej pani z góry.
Bo oczywiście miast konkretów pozwala sobie na pojazdy osobom, którym się film spodobał...
Ale zdarza się to na tym forum nagminnie, czemu ja się dziwię właściwie.

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

Trzeba było wcisnąć w cudzysłów :P bo tak to można pomyśleć, że ma się do czynienia z ignorancją :D

ocenił(a) film na 10
Anixot

No trza było a się nie zrobiło...
Zonk;)

ocenił(a) film na 2
juuuzka

kurcze myslalam ze moj post jest za krótki i dlatego napisałam EEE. Ale proszę, niech mi ktos wyjaśni o co chodzi z tą salą ssamobójców, co to jest, jakies rpg? to mi sie kojarzy z takim starym filmem "hakerzy", tam tez twórcy dostali biegunki kreatywnej na temat komputerów, o ktorych najwyrazniej nie mieli pojęcia. i wyszlo komicznie do rozpuku. Tutaj też- wedlug tworcow ludzie w internecie to debilne kanciaste awatary. Kto to pisał,naebana łepkowska?? paulo cohelio na kwasie?? ale szacun dla głównego bohatera, był naprawde przekonywujący (na tyle na ile to mozliwe w takim gniocie). Pozdro dla wszystkich emo gimbusów!

użytkownik usunięty
juuuzka

Jak widać wiele ludzi, w tym również "juuuzka" musi jeszcze zrozumieć występujące w kinie pojęcie zwane "wizją reżyserską". Przecież tu nie chodzi o odzwierciedlenie rzeczywistości a o przekaz. Polecam oglądać następne filmy z lekkim dystansem a zapewniam lepsze wrażenia z seansu.

ocenił(a) film na 7

Mi osobiście film się podobał. Obsada była naprawdę świetne, wątpięczy Jakub Gierszał zrobi karierę, ale start miał naprawdę dobry ;) Agata Kulesza jest po prostu niesamowita, jej gra aktorska, jej teksty, to jest po prostu niesamowite . Fabuła, moim zdaniem była ciężka, ale film n ie był głupkowaty, miał przesłanie, miał za zadanie nam coś uświadomić, przynajmniej według mnie, jednak nie jestem pewna co. Może chodziło o to że internet uzależnia? (takie są wnioski mojej mamy-jak zwykle zresztą). Może jednak chodzi o to by nie być słabym psychicznie, choć dziwnie to zabrzmi, że w tym świecie przeżyją tylko najsilniejsi, inni nie wytrzymają, będą zbyt słabi. Dominik był słaby psychicznie, bo nigdy nie musiał niczego robić sam, teraz przyszło mu zmierzyć się z własnymi uczuciami i mamy efekty. ocena 9/10.

ocenił(a) film na 2

no rozumiem, wizja rezyserska, jednak lepiej jak rezyser ma blade pojęcie o temacie który podejmuje się przedstawić. DO FANÓW FILMU- PROSZĘ, niech mi ktoś w końcu wytłumaczy co to jest ta sala samobójców? rpg, które jakiś genialny emos napisał w przerwach w odrabianiu lekcji? no niech mnie szlag trafi, jeśli ktoś mi ten lamerski motyw wyjaśni, bóg mi świadkiem, oddam szacunek twórcom. Poza tym filmowi zdecydowanie brak pointy, ale to jest do przeżycia, nie każdy film musi być genialny. Ale na boga, niech sie chociaż trzyma kupy!

ocenił(a) film na 6
juuuzka

Fanką filmu nie jestem, ale motyw z wirtualnym światem według mnie wzięty został z tzw. 3D chat'ów.

http://www.meepe.com/
http://www.outerworlds.com/
http://pl.imvu.com/
http://www.moove.com/

Także nie jest to żadna abstrakcja ani wymysł naćpanego scenarzysty.

A tak poza tym.. Oglądał ktoś film pod tytułem "Ben X"? Bo jak dla mnie oba filmy są do siebie nieco podobne.

ocenił(a) film na 2
Sayuri_4

ok:) no to już kumam, powiedzmy ze ma to jakiś sens.

juuuzka

Skoro jesteś już tak mądra to przynajmniej mogłabyś zadbać o etykę swojej wypowiedzi... Ja również nie lubię Paulo Coelho, ale przynajmniej jestem w stanie napisać jego nazwisko poprawnie i z wielkiej litery, ogarnij się juuuzka.

ocenił(a) film na 2
Xerdi

ooo, a o lepkowską sie nie wkurzasz? ;) pisze tak jak mi w reklamach mówia, jak w tv markecie dodają do orbitreka z funkcją miksera jego ksiązki;) pałlo koelio:)

juuuzka

Nie wkurzam się o nic :P Masz przecież prawo pisac jak chcesz, wyrażam tylko swoje zdanie, a Paulo był tylko przykładem.
PS: Zarówno Paulo za Paulo jak i za Łepkowską nie przepadam ;)

ocenił(a) film na 9
juuuzka

9/10 rewelacja

ocenił(a) film na 9
juuuzka

Tam jest taki prostokącik z klamką - to drzwi wyjdź przez nie do ogródka, chwileczke odetchnij a potem wypierdalaj!

ocenił(a) film na 7
BFK

Najlepszy :D albo: ,Uważaj żeby Ci ktoś tej twojej córeczki nie przeleciał'' ,, w dupie Ci się poprzewracało''

ocenił(a) film na 9
Wikuu

tak, z coreczka tez niezle :)
po tej roli zaczne zwracac uwage na Agate Kulesze, ktorej wczesniej nie dostrzegalem

ocenił(a) film na 9
juuuzka

to jest cytat jakich malo ostatnio w kinie

ocenił(a) film na 5
BFK

7/10 za penisa

ocenił(a) film na 1
juuuzka

Dziecko widać że mama cie nie kontroluje i oglądasz to na co jesteś za głupi, film całkiem dobry acz kolwiek nie doskonały ciekawie ukazana relacja dominika z kolegą, jego zainteresowanie facetem, dobrze pokazani nadziani rodzice którzy nie widzą nic prócz siebie, do tego idealnie zrobiona scena w klubie po prochach idealna obojętność. Film porostu je jest dla wszystkich dla mnie 8/10

ocenił(a) film na 1
juuuzka

http://www.youtube.com/watch?v=t7J-bHwDovA 6:19
niech ktoś mi wytłumaczy
'SUBKULTURA EMO, KTÓRA MA FASCYNACJĘ PEWNĄ ŚMIERCIĄ'

zastanawia mnie tylko dlaczego fani filmu nie potrafią pojąć, że czyjaś wizja emo świata emo ludzi z emo problemami może być dla wielu po prostu słaba?
akurat w filmie poruszającym takową problematykę liczy się co dokładnie jest w nim pokazane i w jaki sposób, przerysowanie odpada, bo to nie teatr absurdu.

ocenił(a) film na 10
elektroneuronowa

Kto tu ma obsesję na punkcie emo to ja nawet nie muszę palcem pokazywać.
Użyte trzykrotnie w jednym zdaniu pozwala snuć domysły...
Jesteś krypto emo i choć się tego wstydzisz, nie umiesz tego ukryć;)
Salut.

ocenił(a) film na 1
WhiteDemon

świetna diagnoza doktorze dom!
dziękuję teraz już się nie wstydzę i już się nie ukrywam więc daje sali samobójców 10/10 :*

ocenił(a) film na 10
elektroneuronowa

Ale trafiłam, kurde nie wierzę;)
Yupi!
Ojej, czyli nie jest ze mnie taka niezdara jak z psychiatry Karolci, jak miło...

PS. Nie trzeba, zbytek łaski;)
Zostaw se te jedyneczkę, za 5 lat Ci będzie głupio...

ocenił(a) film na 1
WhiteDemon

już mi jest głupio, masakra
jestem emo
moja najlepsza przyjaciółka to żyletka
krawie cicho żyjąc
już nie chce żyć
żegnajcie

oto fajna nuta bili talent dla was kochani na pożegnanie
http://www.youtube.com/watch?v=FyJIVTWUMrA