6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324841
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców
ocenił(a) film na 6
MarchewaSoler

Ale jesteś mądry! Na serio to świetny pomysł! ...
Lepiej się stuknij w ten łeb, bo coś z nim chyba nie tak.

akasia10

hau hau hau

MarchewaSoler

Andave Laitituvalmet. Możesz dyskutować w języku psów, jeżeli się czujesz z nimi tożsamy, lub w każdym innym niezrozumiałym języku, tylko tak zapytam - widzisz w tym jakiś sens?

ocenił(a) film na 10
Erthain

Poczekajmy na wigilię. Może jakiś psiak cudem odpowie.

ocenił(a) film na 10
DarkNoelle

Poczekajmy na wigilię. Może jakiś psiak cudem zrozumie i odpowie.

ocenił(a) film na 8
MarchewaSoler

Więc nie oceniaj, tylko wybierz opcję "nie chcę obejrzeć". To nie może być aż tak trudne.

kas7ia

najwyżej oceniane:
Skazani na Shawshank
10/10 ♥
Gwiezdne Wojny: Część I - Mroczne widmo
10/10

ocenił(a) film na 9
MarchewaSoler

Chwalisz się czy żalisz? Gwiezdne wojny są wg. Ciebie, aż tak świetnym filmem?

ocenił(a) film na 5
looolek1

Warto sprawdzić najpierw. Kolega podawał oceny Kasii, choć akurat do Shawshanku 10/10 zdecydowanie bym sie nie przyczepił.

Dealric

Co za dziecinada...

nussbeisser

Nie ma to jak ukryć swoje oceny, c'nie ziom?

ocenił(a) film na 7
MarchewaSoler

jak można ocenić film którego się nie widziało?? tragedia...

ocenił(a) film na 8
PinkLemon

nie karmcie trolla ;p

PinkLemon

Jak takie plebejskie kino dla zapłakanych gimnazjalistek może mieć taką samą średnią, jak np. Odyseja kosmiczna?? tragedia...

ocenił(a) film na 8
MarchewaSoler

skoro nie oglądałeś to się nie wypowiadaj. ;/

noellenoelle

Zachęć więc mię do filmu.

ocenił(a) film na 9
MarchewaSoler

takie podejście świadczy tylko o twoim braku inteligencji. gratuluję

Anusia3322

Dobrze się bawisz ?!

Anusia3322

zgłosiłam już nadużycie :)

zawa94

Ojej. :)

ocenił(a) film na 10
MarchewaSoler

Ten film jest pierwszym tego typu filmem w Polsce. Ukazuje problemy, które dotąd nie były poruszane - inni się bali. Tutaj masz połączenie animacji, świata realnego, problemów, które nas otaczają... Samobójstw w XXI wieku jest naprawdę dużo. Przez internet każdy może namówić cię do nie wiadomo jakich czynów. A rodzice? Mamy pokazany pracoholizm, brak zainteresowania własnym dzieckiem, brak relacji rodzinnych. Film pokazuje, że podstawą jest rodzina - bez niej psychika młodego człowieka może wysiąść. Dodatkowo genialny soundtrack - Billy Talent, Chopin, Kyst i inni. Kontrowersyjne sceny, które, to prawda, mogą zaszokować i bywają przesadzone, ale uwydatniają tą stronę świata i stanu psychicznego, w którym znalazł się Dominik. Idź na ten film. Może zmienisz zdanie. A jeśli żal ci pieniędzy na bilet, co z tym podejściem jest zrozumiałe, ściągnij z neta, poczekaj aż będzie online... Ale obejrzyj - potem oceniaj. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
DarkNoelle

Niezła krótka recka ale nie sądzisz chyba że przekonasz w ten sposób człowieka jego pokroju. Troll to troll.. niestety.. Takie są realia - kolejne zagrożenie XXI wieku.

Pozdrawiam

Aver

Z głupotą lepiej nie rozmawiać,bo można zgłupieć.
La sagesse ne répond pas à la stupidité provocations-Mądrość nie odpowiada na zaczepki głupoty.

ocenił(a) film na 5
Aver

Problem w tym, że niezgodna z prawdą. Te problemy były już poruszane w filmach, a nawet były już wam dawane tytuły tych filmów, ale i tak ciągle to samo od nowa.
Połączenie animacji i świata realnego to też żadna nowość.
Przez internet każdy może namówić kogoś skrajnie naiwnego i tyle.
NIe, podstawą nie jest rodzina, a po prostu bliscy ludzie. Nie muszą być spokrewnieni nawet. Tylko Komasa zwalił to na rodziców zakładając, że mają cackać sie z pełnoletnim dzieckiem, które już samo powinno umieć sobie radzić.
Kontrowersyjne sceny czesto zbedne i mocno przesadzone (A nawet bardzo mocno) uwydatniają tylko psychike nastolatka, który nie jest ani troche normalny.
To nie było przekonujące:P

ocenił(a) film na 6
Dealric

Dealric , ale to nie były moje oceny filmów. Nie oglądałam ani Gwiezdnych wojen, ani Skazanych na Skazani na Shawshank.

ocenił(a) film na 10
akasia10

Zaznaczyłam, że sceny były przesadzone. Musisz przyznać, że w Polsce aż tak popularnego i nagłaśnianego filmu o podobnej tematyce nie było. Rodzice nie są podstawą? Oni powinni być naszymi pierwszymi przyjaciółmi, nauczycielami... Więc wszystko zaczyna się od nich. Komasa pokazał jak ważni są, po prostu. Toż to też pouczenie dla samych rodziców! Do soundtracku nie można się przyczepić, znajdziesz w nim nawet genialną, japońską piosenkę ChouChou - Sing 0. Dobra, może i Dominik całkowicie normalny nie jest, ale... w naszych czasach pełno jest podobnych osób. Zagubionych, myślących podobnie jak główny bohater filmu, zamkniętych w sobie w zbyt dużym stopniu. Nikt nie mówi, że to co on wyprawiał było normalne! Ale rozejrzyj się... Gdybyś poznał dogłębnie paru nastolatków, przynajmniej jeden byłby zdołowany, wściekły na świat ect. I mówiąc o nastolatku nie mam na myśli trzymasto-dwunastolatków, a tych starszych. Animacja-real - nie, nie nowość. Ale zazwyczaj bywa to w filmach fantasy itp. U Komasy jest inaczej, mamy Secondlife. Film bynajmniej nie jest doskonały, ale mi się podobał.

ocenił(a) film na 5
DarkNoelle

Nie przyczepiłem sie soundtracku nigdzie. Sam za każdym razem wpisuje jako zalete muzyke w filmie.
I to, że w Polsce nie było dla mnie wiele nie znaczy. Były na świecie i to mi starcza. Jedyny plus, że tvn wypromował coś choć troche ambitniejszego od typowych komedyjek.
A co do rodziców. Masz racje są podstawą do czasu aż trafisz powiedzmy do gimnazjum, potem to znajomi przejmują te role. Napewno nie zawsze ale z wiekiem dziecko od rodziców sie oddala, zdobywa własnych znajomych. Wiec nie są podstawą. Nie widze też tego jako pouczenie bo: to był skrajny przypadek. ROdzice nie zauważyli przez 10 dni dziecka! W nawet mocno zapracowanej rodzinie rodzice widują dziecko choćby chwilami, zaglądają do niego czasem.
Dominik nie całkiem normalny? Raczej całkiem nienormalny. 18latek z psychiką na poziomie 10 latka. W dodatku cholernie bogaty mający co tylko zapragnie i to bez pytania rodziców nawet. W dodatku 18 latek bez choćby jednego znajomego? Nie żył przecież w klatce.
I na koniec ja nie mam zamiaru w ten sposób, że film jest denny, żałosny itp. Co najwyżej, że napewno nie zasługuje na oceny rzedu 9-10 ale swoją drogą na 1-2 też nie.

a do Akasii: czytaj dokładnie, nie mam pojecia nawet kim jesteś i nie wspomniałem nigdzie o Tobie. I na Twoim miejscu nie zakładałbym, że jesteś jedyną Kasią tutaj (w końcu chyba najpopularniejsze żeńskie imie w Polsce)...