Film ogólnie był problematyczny ... uważam (mam 17 lat) że dla mnie osobiście film był zbyt trudny ... powinni wpuszczac od 18 ... jeżeli macie kłopot z doborem filmów zapraszam na bloga http://recenzjehorrorow.blog.onet.pl/
Jesteś chłopakiem czy dziewczyną? Ja jestem młodsza od Ciebie i co prawda ryczałam na nim jak bóbr, ale podobał mi się bardzo. I wcale nie był dla mnie za trudny, owszem, problematyczny, ale ja lubię takie kino :) Może po prostu nie Twój gust ;p
Wiesz co ja mam 16 lat. I film mi się nie podobał. Wzruszył, rozwalił, wstrząsnął, ale nigdy nie powiem, że był fajny lub, że mi się podobał. Te słowa tu nie pasują. Ja zrozumiałam film nadzwyczaj dobrze, bo wiesz może niektórych rzeczy trzeba po prostu doświadczyć, żeby zrozumieć.
Nieee, nie to chciałam powiedzieć ;p Tylko może patrzyłeś na ten film jakoś inaczej. Ja jako może lekko rozchwiana emocjonalnie osoba absolutnie rozumiałam tego chłopaka. Jego historia bardzo mną wstrząsnęła, bo podobne sytuacje na prawdę się dzieją. Ale to zależy od odbioru :)
Pozdrawiam
Film naprawde daje do myślenia. krytykhorroroow17 :wiadomość do ciebie. Obejrzyj jeszcze raz ten film. Jestem pewna ze go zrozumiesz za którymś razem. "Sala samobójców" to naprawdę trudny film, więc się nie dziwie że go nie możesz pojąć.
nie rozumiem
1.czemu tak naprawdę Dominik połknął te tabletki
2.dlaczego Sylwia sie z nim umówiła i nie przyszla,
3.dlaczego jak umieral wyobrażał sobie, że sie z nią całuje skoro był gejem,
4.dlaczego rodzice wcześniej nie wpadli na pomysł , żeby odłączyć mu neta
5. dlaczego słuzaca nie powiedziała rodzicom ze Dominik nie wychodzi z pokoju
any ideas :D?
To ja odpowiem serio..
1. Bo nic mu już nie zostało. Świat mu się zawalił podwójnie jak Sylwia nie przyszła ( zakochał się w niej)
2. Bo to tylko królowa sekty, która dowartościowuje się graniem na emocjach słabszych.
3. Dominik nie był gejem i nie chciał nim być. Dojrzewanie jest okrutne, szczególnie u chłopców, nie przyznają się do tego ale nie tylko dziewczyny potrafią doprowadzać ich do podniecenia. W jego wieku wystarczy mały bodziec. W starszym wieku się to normuje, ale w młodszym jest dużo niespodzianek. To społeczeństwo naciska na jeden rodzaj zachowań, wbrew naturze. Człowiek nie jest ani w 100% hetero, ani w 100% homo.
4. Rodzice nie wiedzieli co robić, ale odłączanie neta i pozbycie się pierwszego psychologa było największym błędem. Dominik jeszcze bardziej zamknął się w sobie. Gdyby dotarli do niego przez internet to możliwe że skończyłoby się inaczej.
5. A tego to nie wiem :D
mam jeszcze dwa nurtujace mnie pytania, choć chyba mniej ważne;)
1.co bylo aż tak zabawnego w piłkarzach na koszulce Dominika, że 'załamana zyciem' Sylwia nagle wybuchla śmiechem
2. scena w ktorej Sylwia pyta Dominika czy podoba mu sie jej pokój a on odpowiada 'tak' choć nic nie widać :D
Skoro serio to serio..
1. To był żart sytuacyjny. Ja szczerze się zaśmiałam w tamtej chwili więc do mnie trafił.
2. Odpowiedział z grzeczności. Czasem tak się robi żeby nie przedłużać tematu. Eh.
że z grzeczności to tak pomyślałam, ale ciekawi mnie ze ona sie go spytała o to , skoro światło było zgaszone a pewnie widziała sama siebie w kompie tak jak Dominik
też jesteś zdania, że tych wszystkich EMO powinno sie wsadzic do pułapek Jigsawa z 'Pily' :D? (to byl komentarz mojego kolegi na temat tego filmu, zreszta calkiem słuszny) :D
Troszkę inaczej odbieram ten film, nie mam uczucia chęci zemsty. Bardziej zostaje mi uczucie bezradności, bezsilności i cierpienia ludzi, którym nie udało się ukryć natury, przez co cierpią i muszą to robić, bo otaczają się innymi ludźmi, którzy wyznaczają chore kanony, których przekraczanie nazywają wstydem. Niestety większość nie zawsze ma rację, bo większość, która odpowiada nawet nie zastanawiając się, tylko powtarzając schematy- tworzy w ten sposób chore ideologie. A dlaczego musi być tak, że każdego człowieka od maleńkości wychowuje się w przeświadczeniu, że jego seksualność odbiegająca od norm kościelnych może być powodem do drwin, a wyśmiewanie się z naturalnych ludzkich odruchów jest tolerowana przez większość? To chyba powinno być odwrotnie? Widać tu jak zardzewiałe są stereotypy i opinii społecznej i wychowania.
a co myślisz o grze Gierszała? moim zdaniem troche sztucznie w tej scenie jak rozmawia z kierowca po Judo
Mi się podobał, ale nie jestem obiektywna, bo Gierszał jest bardzo podobny do mojego kolegi, który zawsze mi się podobał :P
Ale odnośnie samej gry aktorskiej.. Nie miałam chwili zawahania odnośnie emocji, które przedstawiał Gierszał. Wszystko mi pasowało, a może nie zwracałam uwagi na jego błędy? Ale skoro nie zwracałam uwagi na niedociągnięcia to chyba zagrał dobrze :)
2.dlaczego Sylwia sie z nim umówiła i nie przyszla,
Tak naprawdę to nie wiadomo czy przyszła czy nie bo Dominik nie przyszedł na spotkanie w umówionym terminie.
5. dlaczego słuzaca nie powiedziała rodzicom ze Dominik nie wychodzi z pokoju
A ja chyba wiem
Bo została zwolniona. Tata Dominika w szpitalu mówił coś o zwolnieniu tej pani.
zwolnienie jej było SKUTKIEM tego ze im nie powiedziała. A Dominik chyba przyszedł normalnie w umówionym termnie, czemu sadzisz ze tak nie było?
Dobra . Mój błąd z tą służącą. Odpowiadałem na inne pytanie. Spróbuję jeszcze raz. Nie nasunęło się jej na myśl, aby powiadamiać rodziców, bo rodzice zachowywali się tak jakby Dominik ich nie obchodził.
Teraz jeszcze sprawa spotkania Dominika i Sylwii. Dominik miał się spotkać z Sylwią tego samego wieczoru co mu wyłączyli internet. Na dyskotekę udał się już któregoś kolejnego wieczoru (w między czasie pokazana jest rozmowa z rodzicami za dnia).
We mnie ten film rozdrapał stare rany. Nie wiem czy to było intencją autorów, właściwie to nie wiem co było ich intencją. Chyba zwrócenie uwagi rodziców by uważniej przyglądali się swoim dzieciom-nastolatkom. Mógł być ten film lepiej zrobiony, bo tematyka ważna, a jego wykonanie... cóż, nienajlepsze.
Ja również mam 17 lat, film obejrzałam z zaciekawieniem, zrozumiałam go i bardzo mi się podobał :)
Daje dużo do myślenia
Scena pod prysznicem - pokazują ku**sy licealistów, scena spermojudo - pokazują spermę i ku**sy licealistów. Gorąco polecam każdemu kto lubi oglądać cudze ku**sy.
jedzej jesteś mistrzem świata
Gdzie ty tam te kusy zaobserwowałeś
majstersztyk z twojej strony:D
co prawda to prawda c.i.p.e.k to tam ci było jak na lekarstwo, Roma G. w jakiejś masce przed pc szału nie zrobiła, no i mamusia istny vamp:) też była - najlepsza scenka jak weszła w rajstopkach do pokoju po synka obiboka, żeby wyciągnąć go do teatru. Na początku były jeszcze te gimnazjalistki ale chyba lizały siępierwszy raz w życiu, a zresztą po chwili lizały się dwa gejusie - fffuj
Gościu, jeszcze gorsza jest "Seksmisja". Tam to już wogóle przesadzili. Tam to o czym piszesz pod koniec seansu wypełnia cały ekran...fffuj
W tamtych czasach jeszcze można było pokazywać takie rzeczy. Teraz to pewnie nie przeszłoby przez cenzure, ale wtedy przeciez jeszcze nie było homofobii i innych takich zjawisk:)
P.S. tematu forum, to ja też nie rozumiem, tylko tego: dlaczego zrobił się pogadanką o fiutkach:D
Może zrobimy sobie tu przegląd kinowych fiutków made in Poland:)
Mamy już dwa tytuły:
1/ Seksmisja
2/ SS
Ja dorzuce jeszcze 3/ Dzień Świra (pod koniec filmu, kiedy Adasiowi Sni się Elunia:)
Abemus Fiutki!!!
3/ Czterej pancerni i pies.
Tam był często pokazywany taki czołg z numerem 102 . Miał on taką dłuuuugą lufę.
Normalnym jest , że każdemu kojarzyło się to z fjutem.
4/ Wojna polsko - ruska, jest scena, w której widać ku**sa celebryty Borysa Szyca - istna perełka wśród ekranowych fiutków!
Na dodatek w "Czterech..." jeden z głównych bohaterów latał z wackiem na wierzchu, mowa oczywiście o szariku - a fujjjjjjj:)
ps 'Wojny p-r' to faktycznie rarytas, przecie Borys to ci nie byle kto - szanowana i poważana persona w kręgach polisz stars, fani i fanki Borka naprawdę mieli na co popatrzeć:b bu haha!!!
5/ de best 'qtas' of polisz sinema "Nic Śmiesznego" - scenka z planu filmowego pt. /i tu nie jestem pewien ale chyba/ "Czerpiąc Garściami", to dopiero ci był qtas mógłby śmiało konkurować z ding-dongiem samego Rocco Siffredi (plastik monster, szkoda tylko, że plastik wagin nie pokazał Mr.Koter)
6/ "Pan Kleks w Kosmosie" - jeśli mowa o skojarzeniach to z ku**tasikiem musiały się kojarzyć nochale papingów z planety Mango:DDD