6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324681
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Film porusza, moim zdaniem ważną kwestię w dzisiejszych czasach. Jakby to twórcom w
naszej opinii nie wyszło, czy wyszło, temat chowu dzieci zamiast wychowania istnieje i staje się coraz bardziej widoczny. Kiedyś przyjęte było, że dotyczy to dzieci z rodzin patologicznych,
czyli alkoholików, recydywistów... W tym filmie widać dokładnie, ze patologia nie jest tak
odległa od "dobrych domów", dziećmi należy się zając a nie zapewnić pożywienie i czyste,
modne ubrania. Garść zielonych i wielki dom nie zstąpią dziecku miłości i zainteresowania
rodziców. To wszystko nad czym powinniśmy się pochylić po tym filmie... Moim zdaniem film wypełnię swoją misję...

ocenił(a) film na 10
julaN

moim tez, bo dla mnie tez jest to film o rodzinie przede wszystkim, swietna gra rodzicow oddaje to, co jest w naszym spoleczenstwie...a jak juz sie zaczynaja interesowac (po poczatkowym wypieraniu ze swojej swiadomosci choroby syna), to nie bardzo wiedza jak pomoc, kiedy pieniadze nie sa w stanie czegos zalatwic, pokazuje to ich niemoc, bladzenie, bezradnosc...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
o_m_e_n

Przepraszam, że jestem taki wulgarny i piszę głupoty.
Jak piszę to nie myślę, bo myślenie mnie zabija.

ocenił(a) film na 9
o_m_e_n_

Piszesz to na co cie stać.

o_m_e_n

tak, pełnoletni był przez kilka miesięcy w tym filmie, ale zaniedbania relacji nastąpiły dużo wcześniej...

julaN

Jak nie znasz znaczenia słowa patologia to nie pisz bo wychodzą z tego pierdoły.

ocenił(a) film na 10
o_m_e_n

w depresji nawet dorosly nie ma sily aby wstac z lozka, umyc sie, zjesc, niektorzy cale zycie sa dziecmi i osobami nieprzystosowanymi społecznie i trzeba im pomagac w tej nieporadnosci, bo to tez istota naszego czlowieczenstwa...ciekawe czy gdyby chory byl czlonek Twojej rodziny, z którym czujesz wiez emocjonalna i łaczą was lata zycia, to tez bys powiedzial,z e ma radzic sobie sam?

ocenił(a) film na 10
o_m_e_n

poza tym zaburzenie psychiczne moze dopasc kazdego z nas, czy mozesz miec pewnosc, że Twoje neuroprzekazniki w mozgu cale zycie beda dzialac tak jak chcesz? przychodnie czy szpitale psychiatryczne pelne sa mezczyzn "w sile wieku", pozornie dobrze wygladajacych...stres i tempo zycia zabija nas i od tej strony

o_m_e_n

julaN

julaN

hahahahaha bardzo mnie bawią takie posty... Spotkaliśmy sie po raz kolejny w polskim gronie, żeby po sobie pojechać na wzajem... nic nowego!