Gra aktorów na wysokim poziomie, szczególnie głównego aktora. Naprawdę niezwykle
ciężko jest oddać depresję i TAKIE emocje, jakie oddał ten chłopak.
Film jest ciężki, ale ma taki być. Jest mocny, niezwykle silnie oddziałuje na emocje i
psychikę. Ktoś może pisać, że beznadziejny, że szkoda go oglądać, ale mnie to nie
przekona, bo do tej pory pamiętam, jak jeszcze po zapaleniu świateł w sali kinowej wszyscy
siedzieli długo w fotelach w milczeniu.
I oddaje realia, bo znam takie szkoły, w której dzieci "nowobogackich" zachowują się
dokładnie w ten sposób.
Moja ocena: bardzo dobry.
Najlepszą recenzją tego filmu są reakcje, z jakimi spotkałam się po seansie czyli ogromna cisza, a po niej długie brawa...
U mnie po seansie ludzie nie klaskali, ale wszyscy wychodzili z sali w wielkim milczeniu. Na mnie i na mojej koleżance z którą go oglądałam zrobił na prawdę wielkie wrażenie. Zaczęłyśmy ze sobą rozmawiać dopiero po 2 godz. Każda wolała przetrawić to na początku w ciszy...
u nas w kinie też milczeli. nie było rozmów po seansie. zgodzę się z autorką tematu, film ma oryginalną fabułę - to raz, gra aktorska świetna - to dwa i wszystko byłoby pięknie i ślicznie, gdyby nie jeden wątek, aaaach... :< może i daje na psychikę, ale mi na 1 dzień. 3/10
"wszystko byłoby pięknie i ślicznie, gdyby nie jeden wątek"
O który wątek Ci chodzi?