Jak widać wzbudza mnóstwo emocji widać to po komentarzach. Kwestia gustu... jak dla mnie na prawdę dobry film :)
emo dzieciak, który ma wszystko popada w depresję i dzięki "przyjaciołom" chcę z sobą skończyć. koniec
żal mi twojej płytkiej i powierzchownej wyobraźni...Nie dostrzegasz tego, o co chodziło w przekazie filmu.
o tym co się dzieje z dorastającymi ludźmi - wrażliwymi bardziej - o ucieczce i zamknięciu się w zmyślonym w świecie co często może skończyć się dramatem. aktualny temat, dobry dla rodziców
O tym, że chłopiec dzięki plotce na pseudo-facebooku odcina się od życia, poznaje dziewczynę, która nakłania go do samobójstwa. Dodać sztuczne dialogi, stereotypowe postaci rodziców i dłużyzny. Dla konesera, jak nie ma nic lepszego możesz pójść. Chyba że jesteś emo - wyjdziesz z łzami w oczach.
w sumie to najlepsza recenzja filmu, jako film jest średni czasami nawet słaby, a jako wyciskacz łez jak widać na filmwebie spisał się znakomicie
w takim razie Kulesza jest emo;) w jednej wypowiedzi wyznała, że nie widziała końcówki, bo tak płakała, że jej się wszystko rozmazywało..
Wbrew zapewnieniom nieinteligentnych i niedorosłych do tego filmu osobom, film nie opowiada o emo geju. Opowiada on o problemach chłopaka, który miał wszystko i nagle to stracił - przez swoją "innośc". Polecam film i radze nie czytac recenzji pisanych na filmwebie, bo mogą zniszczyc całe wyobrażenie jakie daje nam ten film. Poza tym, cały film, choc troche przewidywalny ma w sobie coś, co działa jak mgła niepewności i nasuwają się pytania"czy to się zdarzyło, czy tylko Dominik to sobie wyobraził" Polska jest krajem homofobów, którzy nawet najlepszy film skrytykowali by za to,że nie opowiada o tzw. "normalnej" orientacji. Pierwszy film, który przełamuje tabu i wielu się to nie podoba. Rada: wyłącz komputer, idż na film, dopiero po tym zobacz co piszą o nim inni.
Mi się wydawało że on był hetero, pocałował się z Alexem dla jaj, z posągiem dla jaj, akcja na judo to przypadek. A mimo tego film uważam za słaby.
Czy możesz jednoznacznie określić jego orientację? Równie dobrze Ty mogłeś nie zrozumieć tego filmu, bo uważasz że on był homo. Ten wątek nie był aż tak ważny by wpływać na oceny tego filmu.
Jeśli już, to sądzę że był bi. Jakby był hetero to na judo by się nie podniecił i nie wyszła by taka sytuacja. Według mnie, Sylwia go tylko ciekawiła, był nią zaintrygowany.
Oczywiście, że nie był gejem. Rodzicom powiedział, że jest gejem, by zwrócić na siebie ich uwagę [co mu się udało], a pocałował się z Alexem dla jaj, po pijaku.
Dziwi mnie, że prawie w każdej recenzji na filmwebie jaką czytam, pojawia się stwierdzenie, że film opowiada o emo geju. Czy Wy naprawdę umiecie z tak ciężkiego i pełnego różnych przekazów filmu, zapamiętać jedynie jakąś mało istotną wzmiankę o geju, i przyczepiać Dominikowi łatkę homoseksualisty?!
film, w którym raz jest pokazana scena całowania się dwóch chłopaków to nie znaczy, że ten film jest o homo. Nie ma natomiast wątpliwości, że główny bohater jest emo.
czy wszystkie filmy, które kończą smutno, czyli śmiercią głównego bohatera muszą być oceniane od razu na 7 czy 8
Luczix- jesteś niepoważny. Jaki emo?! Na jakiej podstawie wysuwasz taki wniosek? Bo ma ciemne włosy i w jednej scenie ma pomalowane oczy i paznokcie? No ja błagam...
yyy... no tak. nie wiem myślałem, że umiem rozpoznać tę subkulturę młodzieżową, ale okazuje się, że nie.
czy mógłbyś/mogłabyś w takim razie poszerzyć moją jakże niewielką wiedzę o dokładną charakterystykę osoby emo?
To, że ktoś nosi glany i ubiera się na czarno nie oznacza, że jest metalem. Tak samo to, że ktoś ma grzywkę na oczach nie oznacza, że jest emo. Subkultura to nie tylko ubiór, ale i filozofia. Dominik nie był emo. Tak jak napisał kakao007 - w jednej scenie umalowal oczy i paznokcie, ale to była kreacja, żeby "buć panem sytuacji". Wpadł w depresję i może uzależnienie od komputera, więc miał też próbę samobójczą.
Nie rozumiem czemu Polacy tak łatwo i chętnie postrzegają świat przez stereotypy.