6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

własnie obejrzałam ten film w necie (wkoncu) ..i widzac wasze opinie byłam jakos dziwnia nastawiona na niego ..raz było ze wspaniały raz ze gówno ,sądze .. ze był dobry i przedstwiajacy to co teraz dotyka wiekszosc młodziezy (i nie tylko jej) ..czyli internet ,zamykanie sie w sobie,brak miłosci ze strony rodziców i bliskich ..i pokazał to jaka młodziez potrafi bys bezmyslna i bezlitosna nawet dla swoich przyjaciol ...i ten film zrozumieli ludzie którzy w zyciu równiez wiele przezyli ..ale własnie niektórzy prowadza idealne zycie gdzie takie problemy sie niezdarzaja ..lub poprostu sa w tej czesci osób co przyjaciele dominika ..wolą sie smiac z innych i upokarzac ...pozdrawiam

PinkFlower

bardzo dobrze napisane

ocenił(a) film na 7
PinkFlower

sam siebie doprowadził do autodestrukcji, miał lekka pomoc ze strony rodziców (ja Chciałbym mieć tyle luzu w jego wieku) ale z takimi znajomościami i dobrami materialnymi jego starych byłbym w szkole Bogiem, ponieważ wszystko teraz kręci się wokół kasy, a wtedy już życie przede mną czy to z maturą czy bez niej;]

ScreaManUnited

tak to też prawda ..ale tu akurat mozna wziac pod uwage dwie opcje dotyczące
1-był tak rozpieszczony,ze myslał ze moze wszystko i nic niemusi robic bo kazdy go wyręczy
2- rodzice poprostu stwierdzil : o Synek masz pieniadze sam zadbaj o siebie,juz nas niepotrzebujesz ..
i tak naprawde gdyby rodzice poswiecali swoim dzieciom ciut wiecej czasu ..nie dochodziloby do takich tragedi ..

ocenił(a) film na 1
PinkFlower

Tylko, że pamiętam doskonale jak za moich czasów tez byli "lepsi" i "gorsi". Dzieci z domów z obojgiem rodziców i dzieci "lepsze" gdzie przeważnie ojciec pływał, a matka chodzila do pracy. Dzieciaki te mialy wszystko lepsze, począwszy od ubran, a na gadżetach koncząc. Wszyscy jednak przebywali w jednej grupie, jeden drugiego zapraszał do domu, dał pograć na commodorku, wszyscy byli kumplami. W większości przypadków, te lepsze dzieciaki były jedynakami, które z braku rodzeństwa miały wszystko dla siebie, a rodziców widywały rzadko, więc również można powiedzieć, że były zaniedbywane. Nikt jednak z tego powodu się nie ciął. Teraz gówniarzom przewraca się we łbach i tyle, co bez wątpienia jest pośrednio winą postępu jakiego doczekaliśmy. Co do głównego bohatera.... Przecież był pełnoletni. skoro nie podobało mu się to nieszczęśliwe życie z ułatwionym startem, mógł odejść i zostać choćby kierownikiem McDonalda, tyle że pewnie w zderzeniu z rzeczywistością i prawdziwymi problemami skończyłby ze sobą dużo wcześniej. Ogólnie patrząc na zachowanie tego pseudo-emo, jego zachowanie i stosunek do ludzi (czuł tak jakby jego g**no śmierdziało inaczej), miałem ochotę go rzucić w błoto porządnie przeczołgać. Film ogólnie zabawny. Stary zamiast wywalić drzwi do pokoju bierze psychiatrę i takie tam.... No i jeszcze zamiast zrobić jakoś dobrze wyreżyserowany czy napisany film o problematyce uzaleznien od internetu, to panowie od efektów stworzyli przezabawną... hmmm... grę, w której nieszczęśnicy bez przyjaciół się spotykają i trzymają za rączki. Teraz biedni rodzice jak zobaczą dziecko przy Simsach to odłaczą mu internet i wezwą psychiatrę. Mam wrażenie, że za film wzięły się osoby które praktyczną stronę sobie tylko wyobrażają, albo dużo slyszeli o Warcrafcie.

ocenił(a) film na 10
arekw

Ja mam troszke inne odczucia. Dla mnie to nie film o uzależnieniu od internetu ale o uzależnieniu od drugiego człowieka. Co do rodziców to fakt totalna porażka. Powinni odciac neta juz na samym poczatku a nie psychiatre wzywac. Ten Dominik uzależnil się od Sylwi i jej spojrzenia na świat. On wcale nie chcial sie zabijac. Tylko ona mu namieszala w glowie i juz.. Problem jest taki ze mlodziez nie potrafi odnalezc sie wsrod rowiesnikow wiec ucieka do ineternetowych gier. Tam dopiero tworzy swiat w jakim on by chcial zyc.

arekw

oj mnie tez wnerwialo zachowanie Dominika... a niestety czasy sie zmieniaja i młodziez tez co niejest zbyt dobre..(sama jestem licealistka i moemntami chcialabym zeby kazdy zył w jednej grupie i zgodzie ).ale jezeli chodzi o film i te ich wielka gre komputerowa to poprostu reżyser chcial zrobic cos innego niz do tej pory moglismy ogladac ..bo nie ukrywajmy jeszcze takiego polskiego filmu niebyło ..

ocenił(a) film na 1
PinkFlower

Tylko, że film moim zdaniem odbiorcami tego filmu maja być głównie rodzice, którzy w większości przypadków nie mają pojęcia o świecie komputerów, a film powinien w realny sposob pokazać im jak to wygląda i na co mają zwracać uwagę. Zamiast tego dostali trójwymiarową grafikę, która z faktycznym odzwierciedleniem problemu ma niewiele wspólnego, albo nawet i nic. A rodzic jak to rodzic. Pomyśli, że skoro film jest o tak poważnym problemie i skoro nagłośniony był jako rewelacyjny i wstrząsający to zapewne nie kłamie i nawet wygaszacz ekranu będzie podejrzany.

arekw

hahahahaha nieno zaczynam sie bac grac w cokolwiek .. ale bardzo dobrze ujęte ..dobrze ze u mnie d omu tylko ja umiem obsługiwac komputer :)

użytkownik usunięty
PinkFlower

Od życia w bogactwie w dupie się poprzewracało. Nie można być odseparowanym od świata, bo to nawet nie jest możliwe z natury człowieka. Jak ktoś potrafi żyć tak od 3 lat, żeby przeżyć zjada grzyb ze ściany i pije
deszczówkę? A internet i prąd kradnie od sąsiadów? NIE, to ci rodzice utrzymują. Mają
WSZYSTKO i to jest właśnie problem. Weź powiedz że tobie nie chce się żyć np.
człowiekowi który przetrwał koszmar obozu koncentracyjnego, on żył jak szczur by przeżyć,
a burżuazja rozpacza nad PIERDOŁAMI. Sam film nie jest zły, chodzi mi o jego treść.

to prawda !nie szanujemy własnego zycia ..niektórzy oddaliby wszystko aby zyć i byc zdrowym !ale sądze ze to juz trzeba miec cos z głowa by sie tak zachowywac ..ci jego rodzice widzieli to i praktycznie nic niezrobili ..mysleli tylko sobie i balowali na jakis bankietach ..najgorsze jest to ze teraz tego jest cosraz wiecej ..

ocenił(a) film na 8
PinkFlower

też byłam nastawiona "dziwnie" na ten film ze względu na opinie. po obejrzeniu nadal nie wiem co sadzić ponieważ nigdy w życiu nie widziałam takiego filmu nawet nie wiem jak to opisać on jest po prostu inny, a do tego Polski co nowego dobrej jakości pod każdym względem;))