Kolejna polska produkcja pokazuje że polskie filmy to dno jak i cały śmieszny szołbiznes
"Bo tak chcesz"? A ludzi oceniasz po wyglądzie? Widać,jak niektórzy ludzie potrafią być płytcy i nie doceniać czegoś. Zastanów się. Najpierw coś się ogląda kilka razy, stara się zrozumieć,patrzy się na błędy. Potem wystawia się ocenę. Doceńcie,że to jest naprawdę,jak na Polską produkcję dobry film. Temat ciekawy, zgodny z teraźniejszością. Twoja płytkość i beznadziejność po prostu mnie przeraża. Mogłabym powiedzieć coś nie miłego do Ciebie po Twoim komentarzu,że jesteś brzydki/brzydka, taka i owaka. BO TAK CHCE. Zastanów się nad tym. Dzieciaczku. Naprawdę. A jeśli mam mówić o filmie. Nie oceniajcie wszystkich filmów jako skalę Polską. To ,że Polskie nie znaczy,że złe. Jak będziecie tak mówić,to żaden film nigdy nie będzie dobry i nie zobaczycie takiego POLSKIEGO FILMU. Bo nie pójdziecie do kina, czemu? "BO POLSKIE" Patrioci,cholera. Zastanówcie się.
Moja opinia jest taka ze film ten jest beznadziejny tak jak reszta polskich filmów jeszcze nigdy nie widziałem dobrego polskiego filmu, Polskie kino to dno a ten film utwierdza mnie w przekonaniu
No tak, pewnie dużo lepsze są amerykańskie strzelanki, albo ckliwe filmiki wyciskające łzy z oczu, bo patos aż szczypie niczym cebula..
nie widziałeś dobrego polskiego filmu? "Dług", "dom zły", "wszystko co kocham", "symetria", ... to tylko przykłady z polskich filmow ktore ogladalem... nie bede polecal tych ktore maja wysoka ocene (a jest ich troche) a ich nie ogladalem bo ich nie ogladalem... wiec nie wiem czy tka jest na prawde...
uważam że "sala samobójców" to jednak lekki przełom w polskim filmie... wiele osób mówi że w polsce nie ma dobrych filmów... są... ale jest ich mało dlatego że w wiekszości są to badziewne komedie romantyczne które produkowane są tylko i wyłącznie dla kasy z ciągle tymi samymi aktorami...
a że są One dobrze reklamowane to ludzie nie słyszą o takich filmach jak np. "WSZYSTKO CO KOCHAM" tylko widzą w polsce te badziewne przereklamowane komedie romantyczne... które nie są nawet komediami...
w "sali samobójców" prześwietny dobór muzyki, dobrze dobrani aktorzy, dobry temat (choc przyznam ze 2 lata wcześniej lepiej by podziałał na ludzi), prześwietnie odegrana rola Dominika przez Jakuba Gierszała (zupełnie inna rola niż we "WSZYSTKO CO KOCHAM") i doskonale i bardzo ciekawie zrobiona animacja...
zauważcie że takiego filmu w polsce jeszcze nie było...
rozumiem że komuś może się nie podobac ok... ale nie mówmy że jest dnem, beznadziejny, ze to kolejna polska kicha... bo porównując chocby do ostatnich "wybitnych" polskich produkcji (mówię tu o filmach typu "och Karol 2" ) jest to na prawdę nieziemskie kino...
ps. wiem ze negatywne opinie do tego filmu nie znikną bo nawet do takich filmów jak powiedzmy Skazani na Shawshank, Siedem, Zielona mila, Fight Club czytałem na prawdę bardzo obraźliwe opinie... pozdrawiam
PS.ps. aaa bym zapomniał... to tylko moje zdanie... nikt nie musi się ze mną zgadzac