6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324769
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Rewelacyjny

ocenił(a) film na 8

Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy krytykują ten film, są zaściankowi i jak zwykle krytyczni, a sami lepiej by tego nie zrobili, z prostej pzryczyny: tego filmu nie dało zrobić się lepiej!
Jeśli ktoś tego nie dostrzega, widocznie nie jest na tyle wrażliwy aby go udźwignąć. Ludzie chcieliby mieć wszystko podane na tacy a potem tylko to skomentować, ale sztuka wymaga troche wysiłku, zobaczenia w czymś drugiego dna i odebrania go na swój własny sposób.
Jak dla mnie, oprócz rewelacyjnej gry aktorów, cały film był naszpikowany różnymi znakami, naukami, przestrogami,. Nie chodzi tylko o główny wątek: zapracowani rodzice, rozpieszczony syn, niszczący internet, nieszczący postęp techniki, niszczące społeczeństwo, ludzie niszczący się nawzajem, inność Dominika nie tylko pod względem ubioru wyglądu itd, ale i orientacji, bunt, zbut duże wymagania i napieranie osób na innego człowieka, powtarzenie : "musisz to, musisz tamto" i odbieranie mu tym samym własnej woli, zagmatwana, ludzka psychika. To samo życie, prawdziwe problemy. Jak dla mnie, wiele scen miało właśnie drugie dno, np. moment, kiedy w wirtualnej grze Sandra ciągnie za sobą Dominika i spadają w dół. Bo przecież w ten sposób pociągnęła go jeszcze o wiele dalej - do jego śmierci.
Moja ocena: 10/10 , nie sądze żeby temu filmowi brakowało czegokolwiek, temat jak najbardziej na czasie, idealnie oddaje to, co się dzieje w dzisiejszych czasach. Wzruszające, niesamowite dzieło.
Luzdzie, powinniście być dumni że coś takiego powstało w Polsce! Oby więcej takich filmów.

ocenił(a) film na 6
olczess

Zgadzam sie z Toba w 100 procentach. Ten film jest niesamowity i pokazuje to co teraz sie dzieje z młodzieżą,w szkołach,jaki internet wpływa na nastolatków i jak potrafi ich zniszczyć.

ocenił(a) film na 6
Lilly_

To odetnij sobie internet i nie pisz więcej bo serio niszczą mnie takie głupie wypowiedzi:) Film ok gdyby nie główny bohater który nijak nie umie grać nic innego poza chodzeniem po korytarzu to byłoby może troszkę lepiej...:)

Tommy_Filmweb

jak się ściągnęło tylko z netu kawałek z chodzeniem po korytarzu to się nie dziwię durnemu wpisowi idioty. akurat grę aktorską od krzyków, przez spazmy, smiech, łzy, do jak najczulszego szeptu gierszał przeprowadził BRAWUROWO, ucz się.

sylviaplath0

Cicho Trolu! Nie ma tu żadnych idiotów.

użytkownik usunięty
olczess

Bardziej niż to, że w Polsce powstał szokujący 14latków, grafomański produkt filmopodobny, dumą napawa mnie np. kiedy uda mi się głośno beknąć. Ba, w zasadzie 99% rzeczy napawa mnie dumą bardziej.

ta, jeśli 14 latkami było jury, które mu przyznało tyle nagród od srebrnych lwów, przez najlepszy debiut, najlepszą reżyserię, festiwal w berlinie i nagrodę krytyków FIPRESCI to gratulację, grafomański produkcie spermopodobny

sylviaplath0

Zwykła komercha... reklama i nic więcej. Miarodajną "nagrodą" są indywidualne uczucia po oglądnięciu filmu.

użytkownik usunięty
sylviaplath0

Jeśli nagrody sfrustrowanych krytyków (jeszcze na dodatek polskich ) są dla ciebie nieprzejednanym dowodem, czy coś jest dobre, czy złe, to mogę tylko pogratulować. Na przyszłość delikatnie radziłbym jednak próbować ocenić film samemu, a nie sugerować się krytykami, bądź, co gorsze podekscytowanymi gimnazjalistami, którzy chyba zdążyli już okrzyknąć 'Salę' najlepszym filmem w tysiącletniej historii Polski.

ocenił(a) film na 6

Trzeba jednak wziąć pod uwagę czym kierujemy się oceniając ten film..dla mnie był albo na 7/10 albo na 4/10 ..zostało 6 juz niech będzie..choć strasznie mnie wku**ia więc może niedługo zejdę na 5:)

masz w takim razie jakieś dziwne/chore 'ambicje'

olczess

A mnie się nie podobał...
Widać nie jestem na tyle wrażliwy, ale dobrze mi z tym i cieszę się z tego. Facet to ma być facet. :)