6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324681
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Zacząć należało by od tego, że film nie nadaje się na polski rynek kinematografii. Choć jak na nasze podwórko jest nieprzeciętny i niebanalny. Dla niektórych jest to wyimaginowana "historia emo", dla innych "bzdurna bajeczka", a według mnie film mimo, iż został trochę przekolorowany niesie za sobą wielkie przesłanie.
Uważam tak, a nie inaczej, ponieważ tak na prawdę ukazuje życie wszystkich nas, ludzi. /Rodziców, nieustannie goniących za pieniędzmi, przy tym tracąc uczucia, namiętność a przede wszystkim tracących swoje dziecko.
/Młodzież, która na dzień dzisiejszy nie umiała by żyć bez Internetu, komunikatorów etc. Niesie również cień na "Tibijczyków", "Metin-owców" i inny uzależnionych od tego typu gierek. Może na podstawie tego filmu powinni zastanowić w jakim kierunku to zmierza...
Można się czepiać, że fragmentami jest to nieudolna próba amerykańskiego filmu o nastolatkach, fatalna grafika zerżnięta z "Avatara", ale tak na prawdę nie to się liczy... Polecam spojrzeć na część merytoryczną a wszystkie emo-fakty i inne wyżej wymienione fakty odstawić na dobre tory....
Mimo wszystko polecam obejrzenie filmu, ale nie spodziewajcie się czegoś wybitnego.
Moja ocena to 6/10.

ocenił(a) film na 6
kaczus9

" film nie nadaje się na polski rynek kinematografii. "
dlaczego?

roosz

Ano dlatego, że proszę poczytać sobie inne tematy, z jaką niechęcią jest przyjmowany. Poza tym na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że byłem z 10 osobami na tym filmie i żadna nie powiedziała nic dobrego o tym filmie....

ocenił(a) film na 6
kaczus9

to kręćmy tylko komedie typu 'testosteron ', lejdis' bo to się przyjmuje i podoba... no prosze, rynek powinnien być różnorodny, "kazdy"powinnien znależć coś dla siebie. a to, że krytukują to zdrowy objaw, jednym sie podoba innym nie, dobrze, że maja coś do powiedzenia w ogóle...

ocenił(a) film na 9
kaczus9

Ja bym jeszcze dodała, że pokazuje, że nie tylko filmiki z telefonu na youtube potrafią zniszczyć człowieka - Teraz wystarczy napisać czy wstawić cokolwiek na portal typu facebook. ;)
Myśle, że troche tandetna grafika była celowa, nie odgrywa ważnej roli :)