6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324769
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Gdzie było to wstrząsające i jakże prze zajebiste zakończenie?
Zabił się i to było takie,że aż szkoda tego wyjawiać czy to,że jego mamusia się zalogowała,a cała Sylwia coś doceniła w życiu?

ocenił(a) film na 10
wilus11111

Wstrząsające jest to, że śmierć przestała być czymś osobistym, intymnym, ale jest ogólnie dostępna. Nie ma już tematów tabu, świętości. Poza tym na końcu widzimy filmik z portalu podobnego do YT, gdzie data to 4 marca 2011 czyli każdy z nas stał się odbiorcą tego tragicznego filmiku. To jest przykre. Obojętność, brak empatii, wrażliwości.

kasia86_filmweb

e tam.
Nie ruszył mnie ten film, ani trochę.

ocenił(a) film na 10
wilus11111

Przykro mi, ale w końcu każdy z nas ma inną wrażliwość, pochodzi z różnych środowisk, ma inne doświadczenia.
To jaki film Cię "ruszył"?

kasia86_filmweb

ruszył mnie titanic oraz skazani na shawshanke (jakos tak) , bo się wzruszyłem , zrył mi beret REVOLVER , dał mocno do myślenia "skazany" i "requiem dla snu" reszta filmów to obejrzeć i zapomnieć , na pewno jakieś inne tytuły też coś w główce namieszały,ale te co przed chwilą wymieniłem chyba najbardziej.

ocenił(a) film na 10
wilus11111

"Requiem dla snu", zgadzam się, jak najbardziej zostawia coś w psychice i daje do myślenia. "Sala" jest filmem troszkę podobnego pokroju, też o uzależnieniu, samotności, pogoni za miłością... Dlatego nie rozumiem dlaczego przekreślasz naszą rodzimą produkcję ;)

kasia86_filmweb

Nie przekreślam , po prostu nie wzbudziła mnie żadnych emocji.
Chłopak,który ma za dużo w dupie , zła miłość od rodziców , brak jaj,by uporać się ze złym kumplem , tłumienie emocji, kolejne lamerstwo w jego życiu-> wirtualni kumple , samobójstwo.

hmmm... Film o zwykłej fajtłapie,że tak to nazwę i tyle.

A Requiem, trójka przyjaciół , miłość , narkotyki, które prowadzą do zniszczenia i to były narkotyki , a nie wirtualni kumple z internetu. :-)
No i ostrzeżenie dodatkowo w filmie,że środki odchudzające też mają w sobie substancje psychoaktywne -> coś dla nastolatek m.in amfetamine i to też może zniszczyć.
I Requiem pokazuje prawdziwe oblicze narkotyków ,a co pokazuje sala?
Wirtualni kumple mogą Cię zniszczyć ... Kto normalny ma przyjaciół w internecie,a nawet jeśli to kto bierze ich pieprzenie,aż tak do siebie.

ocenił(a) film na 8
wilus11111

Wirtualni znajomi z internetu działali dla Dominika jak narkotyk. Dawali mu to czego w normalnym życiu w tej chwili nie posiadał: zrozumienie, akceptacje, zainteresowanie jego losem.

ocenił(a) film na 8
taVia

Vilusowi trzeba wszystko tłumaczyć kawę na ławę :P

ocenił(a) film na 3
aronn

Dostawal to od nich bo rodzice to zaniedbali jak widac w filmie dziciak mial za duzo w dupie rodzice mysleli ze brak milosci i kontaktu darobia kasa. Film przecietny. Az trudno i uwierzyc ze w klasie nie bylo ani jednej osoby ktora by sie skataktowala sie z Dominikiem. Chlopak prosi o cos swoich rowiesnikow a oni zlewaja go cieplym moczem i nagrywaja kolejny material aby sie z niego wysmiewac. matka wchodzi na kompa dopiero po tym jak syn zginol. wszyscy w filmie ukazuja patologiczne uczucia a nie obojetnosc. Gniot. i nie wierze ze w toalecie nie bylo nikogo wiecej. rezyser chyba nigdy nie byl w jakim kolwiek klubie... A apropo to ja mam normalnych kupil z neta w sieci playstation wiec jak sie chce to sie ma. a film jak wspomialem patologia, moze uswiadomi cos bogatym dupka ale tacy to pewnie tego nie zobacza wola teatr albo opere.... pfff zenada

ps. matka byla bardziej chora niz syn i to ona go zabila.....

ocenił(a) film na 8
konradu

Oceniam film,a nie zachowania patologiczne,które bardzo często deprymują co poniektórych oglądających ,którzy wręcz odpychaja od siebie te złe zachowania,jak trąd,nie chcą się z nimi w jakikolwiek sposób identyfikować i przez ten pryzmat oceniają jakiś dany film "niewygodny".

ocenił(a) film na 8
aronn

Spoiler!

Druga sprawa,dlaczego Dominik zrobił to co zrobił....On był przeciwnikiem śmierci(samobójstwa)nie chciał tabletek połykać itd,a wiec dlaczego?Odpowiedz jest prosta,najpierw jedna tabletka(pomyślałem sobie chce mieć odjazd w połączeniu z alkoholem)pózniej druga(by zmocnić efekt)a pózniej reszta( a co mi tam to taki mój bunt przeciw wszystkim).No i ten bunt wyszedł mu bokiem,ale było już za pózno....

aronn

Nie, po prostu ja nie dopuszczam myśli,że można się tak w ćpać w takie gówno i nie wiem jak ograniczonym trzeba być,aby siedzieć przed PC i z ludźmi gadać tak jak on to zrobił.
Tak samo scena -> chcę pojedynek , grają w grę. Słowa wyzwania poważne , pojedynek śmieszny ;-)

ocenił(a) film na 8
wilus11111

Skoro tam czuł się akceptowany... Dla niektórych ludzi akceptacja znacz naprawdę wiele

ocenił(a) film na 8
wilus11111

No i nie zapominaj każdy z nas ma inną konstrukcje psychiczną,po jednych pewne sprawy spływają inni w sobie trzymają,przykładem takim moze być historia chłopaka który popełnił samobójstwo(w polsce)po wcześniejszym wstawieniu żenującego filmiku o nim do sieci.

wilus11111

Jak gdzie?? Po prawie dwóch godzinach napisy końcowe... ;- ) Przepraszam ale inaczej tego skomentować nie mogę.

ocenił(a) film na 5
amonart

to chyba bylo najlepsze w tym 'arcydziele'
nigdy wiecej nowych polskich filmow, chocby nie wiem co..

ocenił(a) film na 2
wilus11111

Meh, mnie też nie, postać Dominika wcale nie wzbudzała we mnie żadnych emocji, więc po jego śmierci jedyne co pomyślałam to "Oh... okej."