6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Tragedia

ocenił(a) film na 1

chyba najsłabszy film jaki widziałam w polskiej kinematografii, co ma pokazać udoodnić? że rodzice tak martwili sie o syna że nawet nie sprawdzili jego komputera? Grafika wogóle mi się nie podobała. Fabuła na siłę. Gra aktorska, nie wiem czy Pieczyński pasuje do tej roli, średniawka. w 3/4 filmu przesunełam na końcówke bo było to niekończącą sie bezsensowną opowieścią Ocena 1/10

ocenił(a) film na 10
danirudi

Sama jesteś beznadziejna.;x
Jak mogli sprawdzić jego komputer skoro siedział cały czas zamknięty w pokoju?
Gra aktorska średniawka? Ok,brak slow...

reliance

Sama się pogrążasz.
Istnieje coś takiego, jak prawo głosu.
Prawda - gra aktorów to klapa.
Daję 2/10, za kilka fajnych urywków Chopina i to jest w tym filmie najlepszy element :D

ocenił(a) film na 8
danirudi

Najsłabszy film w polskiej kinematografii?!
Pozwól, że przytoczę Ci kilka polskich filmów, które wg Ciebie są bardziej wartościowe:
Ciacho... film tak naprawdę o niczym, niby coś tam jest ale nie wiadomo co z czym się je. Co on daje? Trzeba umieć bardzo dobrze alfabet morsa, bo w innym możemy napytać sobie biedy. Ten film można nazwać tragedią- dla odbiorcy.
Weekend... niedokońca udane porachunki i ten jakże widoczny morał: każdy może zostać gangsterem.
Lejdis, czy Testosteron(ten drugi film osobiści lubię, co nie umiejsza faktu, że do mojego życia nic nie wniósł)... wypijmy - będzie nam wszystkim lżej, a może się i czegoś ciekawego dowiemy?
Dlaczego nie, kochaj i tańcz, tylko mnie kochaj, nigdy w życiu, miłość na wybiegu, nie, kłam kochanie etc. ... po co się martwić przyszłością skoro napewno skończy się cukierkowym happy endem z ukochanym męzczyzną/kobiętą u boku.
i tak dalej, i tym podobne
Nie mówię, że te filmy są złe, ale z całą pewnością są na niższym szczeblu polskiej kinematografii niż ss.
Nie będę pisała co ten film miał pokazać, gdyż w poszczególnych tematach, czy to na moim czy innych możesz się tego dowiedzieć.

ocenił(a) film na 1
taVia

połowy tych cukierkowych tandet o polskim high life nawet nie oglądałam, w sali samobójców taka tendencja też ma miejsce "wysokie sfery mnóstwo kasy stolica jak Berlin a nie Wawa itd. Uważacie że coś takiego miałoby miejsce w rzeczywistości? że np niania Ukrainka nielegalna imigrantka najpierw dzwoni na policje zamiast do rodziców dla dobra dzieciaka nie bojąc się wyrzucenia z Polski?Itd mnówsto absurdalnych, wymuzonych, nie trzymających się "kupy" wątków tak jak to czasami bywa w polskich filmach. A dobre kino to Kieślowski ze Starym- Młodym Szturem, np Amator czy Wodzirej Trzy kolory Przypadek ach szkoda że nie ma już takiej rodzimej kinematografii.

ocenił(a) film na 7
danirudi

Film niezły, fabuła ściągnięta trochę z "Ben x" http://www.filmweb.pl/film/Ben+X-2007-404343 ale jak na polski film to mi się podobał. Zgodzę się z ty co powiedziała o filmie taVia, jest wiele innych i gorszych filmów w polskiej kinematografii. Jeśli komuś się podobał ten film to polecam "Ben X".

ocenił(a) film na 5
danirudi

muzyka klasyczna stanowi niezaprzeczalny języczek uwagi całej produkcji, skutecznie odwraca uwagę od dryfujących niczym góry lodowe w oceania scenariuszowych apotez nielogiczności, jednakże film przebija się w sposób zdecydowany przez świętujące do tej pory swą domniemaną wyjątkowość... polskiej romkomy...

ocenił(a) film na 9
danirudi

najlepszy polski film. Jedyny polski który mi się podobał. Tadeusze, ognie i miecze i inne polskie pi*rdoły się chowają. 9/10

ocenił(a) film na 1
arczi2010

To mało polskich filmów widziałeś skoro ten podobał Ci się najbardziej;/

ocenił(a) film na 9
danirudi

bo nie lubię polskich filmów, a ten był wyjątkiem.