6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324803
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

dziwny film..

ocenił(a) film na 5

Dla mnie to był dziwny film o pseudo sekcie prowadzonej przez "przygotowującego się" do zabicia nieudacznika , które żyje internetem. W jaki sposób można się przygotowywać do samobójstwa? Tymi przygotowania tchórzy przed śmiercią bo cały czas ja odwleka a przecież samym samobójstwem stchórzyłaby przed życiem.
Oprócz tej patologii jest sprawa rozbestwionych nastolatków. Na pewno nie tylko mnie dzisiejsza młodzież denerwuje i poczułem na początku filmu pewne zażenowanie i obrzydzenie (studniówka). Niby pokazuje rzeczywistość, więc mnie nie zaskoczył, bo to się dzieje wokół mnie.
Irytowały mnie te animacje bo nie wiem jak je odnieść do rzeczywistości w filmie. Czy to były tylko wyobrażenia? Bo chyba ta "gra" nie miała więcej i ciekawszych opcji niż StarCraft, np.: "rzuć się na gościa z mieczem i przetnij go na pół".... albo to huśtanie się na huśtawce. Po prostu w jaki sposób owy komputerowy świat był tworzony?
Bohater Dominik był wg mnie takim patologicznym, rozbestwionym, słabym nastolatkiem nieudacznikiem, który potrafi się nawet załamać bo na szofera musi godzinę poczekać. Ma się za kogoś bo ma pieniądze, ma wszystko, i w dupie mu się poprzewracało.
Irytowały mnie również te sztuczne sceny grozy gdy rzucał się po pokoju jak wściekły bo co, bo dostał kilka negatywnych komentarzy na serwisie społecznościowym? Przecież to żałosne. Ludzie tak robią? W dodatku w ogóle temu nie przeciwdziałał, nie walczył o dobre imię. Stchórzył i zaszył się w pokoju i wypadł w tym wszystkim najgorzej.
Dodatkowo leki ludziom chorym psychicznie dawkuje się, a nie daje całych opakowań...

Przesłanie? Bogaci rodzice! Poświęcajcie więcej czasu dzieciom, kochajcie je! Nie uzależniajcie się od facebooka, to tylko internet. Rodzina jest bardziej wartościowa (najczęściej) niż nieznajomi z internetu opowiadający i namawiający do śmierci. Nie dawajcie swoim dzieciom tabletek!! (na etykietce jest taki napis: trzymać z daleka od dzieci)
ehh.. tyle

maks 6/10, za pomysł i utrzymywanie takiego dziwnego czegoś, zniecierpliwienia? ciekawości? Nie wiem, bo jak napisałem na początku film jest dla mnie dziwny.

Muszę to wszystkim podkreślić :) DLA MNIE DZIWNY