6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

... może mi ktoś wytłumaczyć o co chodziło w tym 'spermojudo'? Bo trochę nieogarnąłem, a on tylko Dominika przygniatal do ziemi i nic chyba między nimi nie zaszło :D

ocenił(a) film na 8
t0meg

Dominik w tym czasie miał erekcję, jak Alex go przygniatał ... Dlatego "spermojudo"

Kacorek89

UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nieeee DOMINIK MIAŁ WYTRYSK - na jego majtka wyraźnie widać plamę, a Gierszał zagrał zdecydowanie orgazm - obspermił kolegę stąd spermojudo i spermomiot

ocenił(a) film na 7
sylviaplath0

noo, tak właśnie było.

ocenił(a) film na 8
malpkia

Nom fakt ... Przepraszam mała pomyłka

Kacorek89

swoją drogą gdyby ktoś kiedyś w mojej klasie dostał metkę: spermomiot to byłoby mu bardzo ciężko ...

ocenił(a) film na 8
sylviaplath0

Teraz młodzież nie potrafi się normalnie zachowywać, ich kultura jest przyczepiona do samej podłogi ... Teraz liczy się tylko szpan i nic więcej, nie patrzą na uczucia innych osób, które są wrażliwsze i inaczej patrzą na świat, niż te dzieciaczki, które uważają się za lepszych ...

Kacorek89

nie zgadzam się. teraz młodzież jest o wiele bardziej pewna siebie niż kiedyś. nie mają jakichś według mnie niepotrzebnych zahamowań - chcą być z chłopakiem lub dziewczyną - o wiele łatwiej im to przychodzi, chcą żeby recepcjonistka ich dobrze obsłużyła - dają jej to od razu do zrozumienia itp. uważam, że nie mają takich kompleksów jakie np ja mam wychowując się w zamierzchłych czasach PRL i wynosząc typową polską fałszywą skromność. Depresja tych dzieciaków, czy depresje - to generalnie raczej depresja całego społeczeństwa, które zachorowało z powodu pogoni za lepszym życiem w każdym tego słowa znaczeniu. w tej pogoni ktoś może nagle ... stanąć i tak jak w filmie - dzieje się tragedia.

użytkownik usunięty
sylviaplath0

temu dzieciakowi powinno się dupę przetrzepać, sorry, nie uchowałby się tam, gdzie ja jestem, nie w tej szkole. Jak wierzy się w głupie bajeczki to własnie takie tragedie jak ten film wychodzą.

no.. nie do końca. 6 tysięcy samobójstw w kraju, tendencja rosnąca, samobójstwo jako druga przyczyna śmierci w krajach rozwiniętych w przedziale wiekowym do 24 lat to chyba wystarczy. w filmie fajnie jest złapany taki brak skrupułów wśród dzieciaków, ale i też nadwrażliwość Dominika połączoną z egotyzmem i rozchwianiem emocjonalnym, które jednak jest jednym wielkim krzykiem rozpaczy... a na początku filmu było krzykiem rozpieszczonego gnoja, potem wpadł we własną pułapkę. dupę przetrzepać? byłą fala filmów o trzepani dupy np cześć tereska albo męska sprawa albo pręgi - jak widać też się nie sprawdza. ten film pokazuje raczej pułapkę permisywnego wychowania. i super - żaden film do tej pory tego nie ukazywał tak dobrze, no może elephant

ocenił(a) film na 7
sylviaplath0

sylviaplath0 dokładnie.

ocenił(a) film na 10
t0meg

nikt nie widział, że Alex mu specjalnie ruszał nogą między nogami??

ocenił(a) film na 10
TheMask

widział widział .. ;)