6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324926
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

idąc do kina spodziewałem się czegoś bardziej interesującego, prawdę mówiąc po 30 minutach miałem ochotę opuścić salę. słyszałem wiele recenzji w stylu najlepszy polski film, ale w porównaniu z wieloma rodzimymi wieloma dziełami jest on przeciętny. wrażenie o jego "genialności" mogło spowodować to, że w kinach wyświetlane są głównie tępe komedie romantyczne i w starciu z nimi wychodzi in plus. fabuła nie należy do zbyt ciekawych... niektóre zachowania, takie jak np. chowanie się w pokoju dorosłego syna i brak reakcji rodziców jest komiczny. jedną z nielicznych pozytywnych części tego filmu, były animacje, pomimo że nie były idelane, robiły wrażenie.

ocenił(a) film na 8
ajzokin

sam jesteś przereklamowany ;p

mglista13

spokojnie, Ty go jeszcze nie ogladalas, wiec nie wiesz jaki jest i zapewne opierasz sie na opinii Twoje mamy :)
moim zdaniem nie jest przereklamowany, no ale ile osob tyle opinii na ten temat :D

ocenił(a) film na 10
niemamczasu

Jeśli ten film jest przereklamowany, to nie wiem co można powiedzieć o filmach typu "Och Karol"...
Gdybym sama się nie zainteresowała "Salą" to pewnie dopiero na Filmwebie bym o nim przeczytała.

ocenił(a) film na 5
kasia86_filmweb

Można powiedzieć, że są cholernie przereklamowane;P

kasia86_filmweb

tych filmów zupełnie nie brałem pod uwagę, współczesne komedie romantyczne są kompletną porażką i stratą czasu i pieniędzy

ocenił(a) film na 10
ajzokin

To w takim razie "Sala Samobójców" NIE BYŁA przereklamowana. Nie wiem gdzie Ty tyle reklam widziałeś...

ocenił(a) film na 5
kasia86_filmweb

Kasiu nie wiem gdzie mieszkasz:P
Ja dobry miesiąc dzień w dzień miałem przyjemność oglądać tone jego reklam jeżdżąc metrem itp. Ogółem była tona reklam.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Nie mieszkam w dużym mieście, takim jak Warszawa, także wybacz, ale u mnie nie było reklam...
Nie każdy mieszka w metropolii ;)

ocenił(a) film na 5
kasia86_filmweb

No tylko tłumacze skąd twierdzenia, ze była przereklamowana:P

ocenił(a) film na 10
Dealric

u mnie w mieście(a nie mieszkam wcale w takim małym) to w centrum handlowym były reklamy na takim telewizorku:D ale to normalne, bo były tam wszystkie filmy które leciały wtedy w kinie.. w autobusie to samo. Natomiast reklamy w TV nie widziałam, a inne filmy są owszem.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Sądzę, że w mniejszych miastach ten film nie był tak reklamowany. Zresztą, jak można film reklamować, skoro najbliższe kino jest 30-40km od danej miejscowości?
Ty to widzisz inaczej, bo jesteś ze stolicy, tam wszystko jest "przereklamowane"....

ocenił(a) film na 5
kasia86_filmweb

Niekoniecznie tak agresywnie serio:) Różnice są duże.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Dopiero mogę być agresywna :D
Nie ma sensu porównywać Warszawy z małymi miejscowościami. U mnie nawet porządnego kina nie ma, filmy są wyświetlane miesiąc po premierze, przez 3-4dni. Do tego sprzęt jest stary, film się zacina albo jest urwany. O czym my gadamy ;)

ocenił(a) film na 5
kasia86_filmweb

Nie Ty. Reklama;P
No tak niewątpliwie jest różnica. Stąd u was mniej reklam, szczególnie Sali w której niektóre wątki mogłyby sie małej społeczności nie spodobać:P

ocenił(a) film na 10
Dealric

Ano taka prawda. Te małe społeczności są bardzo tardycyjne, konserwatywne i przy tym myślą zupełnie inaczej, a raczej "staromodnie", schematycznie no i interesują się życiem każdego, tylko nie swoim.
Sama o tym wiem, bo jednak 2 lata we Wrocławiu pokazały mi jak bardzo różnią się osoby z takiego miasta i mojej małej miejscowości.

kasia86_filmweb

wyciągnęłaś zły wniosek :) poza tym nie chodzi koniecznie o plakaty etc,w internecie było pełno informacji na temat wyżej wymienionego filmu, zresztą sami ludzie tworzyli wokół niego zbyt duże zamieszanie. film jak film, szału ni ma

ocenił(a) film na 10
ajzokin

Szał jest ;) Każdy ma swoje zdanie:)