najlepszy film polski, najlepszy film na swiecie, moze okaze sie byc godnym OSKARA? drogi rezyserye--chcemy wiecej 10/10
"W d*pie Ci się poprzewracało, młody człowieku" - że zacytuję klasyka. ;P Ale jak ludzie będą naciskać na pewno stworzą specjalną kategorię, a co. ;D
Co Ty wiesz, o życiu? Przecież "zamknięty świat, rany otwarte/otwarty świat, rany zamknięte.", więc może jednak jakaś nagroda za.. nadwrażliwość? :>
Masz jakiegoś pretendenta do nagród wśród polskich filmów z ostatnich miesięcy? Mam nadzieję, że nie masz dylematu czy "Śniadanie do łóżka", czy raczej "Wojna żeńsko-męska", a może "Jak sie pozbyć cellulitu"? A może jednak "Sala..." tylko powinienies obejrzeć sobie jeszcze raz.
Ale jak widzę nie przeszkadza ci to w typowaniu gdzie i jaką nagrodę powinien dostać. Gratulacje.
Jak Sala dostanie jakąś poważną nagrodę, to podbij ten temat, wtedy osobiście przeproszę wszystkich jej fanów.
Jeśli mierzysz wartość filmu ilością nagród jakie dostał, to kolejne gratulacje. Zestaw najlepsze filmy, choćby z rankingów filmwebu z nagrodami które otrzymały albo i nie. Na początek weź "Skazani na Shawshank", które są na 1 miescu w rankingu światowym (nie bardzo wiem dlaczego). Albo z innej beczki, taka lipa jak "Autor widmo" zasypany nagrodami (tym bardziej nie wiem dlaczego). Nagrody to często antywskaźnik, niestety.
A "Sala..." jest filmem rewelacyjnym, z niecierpliwością czekam na kolejny polski film tej klasy.