6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

film szok. 10/10

ocenił(a) film na 10

film szok. Takiego filmy mi brakowało w polskiej kinomatografii ostanich lat, gdzie w Polsce głowie kręci się bezsensowe seriale typu "magda M", " czy " nigdy w zyciu", lub tez filmy kinowe rownie pozbawione głębi jak "sniadanie do łożka," itp, na czele z filmami panów pokroju Pazury, którym wydaje się , że gdy pokażą na ekranie jakąś seksowną dupe, i rzuci cię 100 razy słowo "kurva" to motłoch poleci do kina i będzie dyszał z zachwytu machał ogonkami,a oni za kasę z biletów urządzą sobie dom lub kupią nowe auto;) (bo innego sensu kręcenia tamtych filmów nie widze)

BRAWA dla Twórców "sala samobojców" za TEMAT, ..za SCENARIUSZ ( 85 % scuksecu)aktórw ( bo plastykowi mogliby spierniczyc nawet najlepszy scenariusz) i dla Rezysera.

ocenił(a) film na 3
cammma

spoczko każdy może ma prawo do własnego zdania. Nie każda produkcja która odbiega od popularnego trendu - polskich komedii romantycznych (żenada) jest taka super. Jak dla mnie film dla gimnazjalistów, pseudo ambitne kino. 3 za chęci zrobienia czegoś innego.

3/10

ocenił(a) film na 10
KrwawyAhmed

własnie o to chodzi , ze na TLE tego co tworzy dzisjejsze "polskie" kino (a jest to jak mówisz żenada) to ten film jest wart uwagi . I nie zgodizłabym się, że to film "dla gimnazjalistów", w tej lidze raczej ustawiłabym wszytskie filmy z "tancem:" w nazwie i Robert Pattinson w roli głownej. :)) fil ":Sala samobojców" budzi refeksję. Tylko być trzeba byc troszkę takim "outsiderem" aby ją dostrzeć. pozdro. ps. i jak wspomniałeś to tylko moej zdanie, nie każdemu musi się podbac film.

ocenił(a) film na 10
cammma

też się nie zgadzam że jest to film "dla gimnazjalistów" dla nich raczej bym polecał serię komedii typu "ekipa TVN przedstawia"...

ocenił(a) film na 6
janek92_filmweb

mocne dobre kino, choć te animowane wstawki drażniły czasem. Rodzinka normalnie z piekła rodem :)

cammma

pięknie to ujełaś
kurcze nie wiedziałem że ten film ma przy okazji tylu antyfanów...

ocenił(a) film na 5
cammma

Jedynym powodem jaki widzę w tym, że ten film tak bardzo porusza niektóre osoby to fakt, że głównym tematem jest tu samobójstwo. Tak, trudny i przykry temat jednak film jest żałosny. Po długim oczekiwaniu myślałem, że jest to dzieło polskiej kinematografii, które można by w jakiś sposób porównywać do "Requiem for the dream", a tu... klapa.
Główny bohater to wg mnie nie przemyślana postać i wyszedł z tego jakiś miks:
-wyśmianego i odrzuconego przez środowisko geja,
-dziecka małżeństwa, które nie potrafi należycie okazać mu miłości,
-chłopaka uzależnionego od internetu.
No i jeszcze trzeba dodać że tak naprawdę to Dominik nie chciał się zabić, a myśli samobójcze wpoiła mu poznana w internecie dziewczyna, która sama planuje się zabić. Co ten film miał mi przekazać, tego naprawdę nie wiem, jednak boję się że jakaś część widzów zapytana dlaczego główny bohater popełnił samobójstwo, może odpowiedzieć że uzależnił się od internetu.
Jestem już zmęczony i nie mam ochoty na głębszą analizę tego filmu, jednak naprawdę jest wiele lepszych wstrząsających emocjonalnie filmów, przy których sala samobójców to tandeta made in Poland.
Dobranoc.

ocenił(a) film na 10
foonatic

wiesz... nie sądzę aby w tym filmie chodziło gównie o "samobójstwo" czy jak ktos powiedział "uzależnienie od narkotyków". .

I Na pewno w polskiej kinomatografii znajdzie się dużo lepszych (ale jakos nie w ostanich latach- a to miałam na mysli)
I racja w 100% , nie można tego filmu porownywac do Requiem for the dream" Requiem to film genialny (koniec i kropka)/
ale na pewno dotykają podobnej strony ludzkiej natury, podoba mi się wypowiedz rezysera Darrena Aronofsky." ze " Requiem dla snu nie jest filmem o narkotykach. To analiza zjawiska uzależnienia. Chciałem pokazać, że nie ma różnicy między nałogowym piciem kawy, braniem narkotyków, opychaniem się słodyczami i oglądaniem telewizji. Te nałogi są takie same. Osoba, która postanowiła, że nie będzie palić męczy się tak samo jak ktoś kto próbuje schudnąć." W poszukiwaniu szczęścia kompletnie zapominamy o innych, a nawet o sobie - niszczymy własne wnętrze, własne życie" Ostanie zdanie ma się jakoś tez do "sali samobojców" To film o "poszukiwaniu szczęścia" (wzięte w duży nawias)