po tej calej reklamie tego filmu spodziewalam sie czegos lepszego... no cóż nie można powiedzieć ze był zły ale genialny tez nie byl ;]
a nie wystarczy ogólne, subiektywne odczucie po filmie? nie każdy, to co obejrzał, rozkłada na czynniki pierwsze.
Nie mam zamiaru podawac jakiś argumentów bo właśnie jak pisze gurpegi pisze o ogólnych odczuciach, ale moge napisać, że napewno za wielki plus filmu uważam ,to iż mało jest filmów o wątkach niebezpieczeństwa w Internecie.
Moim zdaniem zdecydowanie nie zasłużył na ocenę 7,6. Ale w końcu vox populi, vox dei.
Film był zdecydowanie za długi, niektóre sceny wlokły się w nieskończoność. Można w nim znaleźć za dużo uproszczeń, za dużo dróg na skróty.
Ratuje go trochę porządna gra aktorska, ale niewiele.
Mierzi mnie to, że o wiele lepsze polskie filmy, takie jak Dom Zły, Wesele, Rewers czy Różyczka mają podobne oceny, co film, który nie zasługuje na więcej niż dobrą 6-óstkę.
Osobiście przespałam cały okres reklamowy ( nie wiem jakim cudem mi to umknęło), o filmie powiedział mi dopiero koleżanka, więc nie byłam świadoma całego szumu wokół niego. Do kina szłam " na czysto" bez odgórnych założeń o jego "spaniałości", "wyjątkowości".
Po seansie sama mogłam zawyrokować - kawał dobrego kina.