6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324784
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Scenariusz filmu jest słaby... właściwie to film o chłopaku, który zamknął sie w pokoju, a
rodzice próbują go stamtąd wyciagnąć. Całosc do mnie kompletnie nie przemawia,
nawet nie jest to film dla rodziców, których mozna ostrzec przed zgubnym wpływem
internetu na ich dzieci, bo ten film ani nie ziebi ani nie grzeje . Przed obejrzeniem filmu,
czytałem różne opinie, ze to film dla nastolatków itp nie chciałem uwierzyc, ale teraz
widze, że to film właśnie dla nich i chyba tylko dla nich i to o niezbyt wygórowanym
guście, bo całosc filmu jest mało wciagająca i nie mająca przekazu, no poza tym zeby
utrzymywac bliskie więzi z rodziną, bo tylko ona pomaga w trudnych chwilach i że nie
wolno siedziec długo przed komputerem!
Kolejny niewypał produkowany lub mocno reklamowany przez Tvn/ITI. Paradoksalnie to
chyba internet, Facebook itp witryny pomogly w promocji, bo własnie teraz tak
komunikuje sie młodzież, która jest zafascynowana tym filmem, czemu ciagle nie moge
sie nadziwic ...coraz mniej mam cierpliwości do naszego kina, albo mroczne filmy w
szaroburym krajobrazie, lub słodkie komedyjki na których można pomacac sie z
dziewczyną...miałem nadzieje ze Sala bedzie czyms calkiem nowym i dobrym.. fakt film
nowatorski w Polsce ale nie zbyt dobry.
Przyznam jednak że film mocno nie męczy widza, bo gra aktorska i muzyka są na dobrym
poziomie .

Jesli chcesz obejrzec ten film to na swoja odowiedzialnośc, lub wtedy kiedy jestes
nastolatkiem( ale pod warunkiem że jestes na wagarach i nie masz co robic ).

ocenił(a) film na 10
vincevega_fw

Niestety ale z tobą się nie zgodzę. ;/ To nie jest 'kolejny nowatorski, beznadziejny polski film' Kolejny niedojrzały typ człowieka.

ocenił(a) film na 5
RainyDay

nigdzie nie uzyłem zdania: 'kolejny nowatorski, beznadziejny polski film' .. a jesli cytujesz kogos innego to o tym napisz... druga sprawa ze wlasciwie jestem kims podobnym, podobnie wrazliwym jak Dominik, i w umie dlatego na ten film poszedlem ...i sie kompletnie zawiodlem bo formula filmu jest słaba ... wlasciwie nie wiadomo o czym jest ten film poza tym cierpieniem jakie mail Dominik nic sie nie dzieje na ekranie. a najbardziej wkurzajaca rzecza jest opis filu zrobiony przez dystrybutora. opis ten wlasciwie nie mowi konkretnie o czym jest ten film, a w dodatku jest klamliwy: jest tam zdanie ze mial wszystko w tym dziewczyne , a on przeciez byl sam .. ehh dobra reklama i ukierunkowanie na nastolatków tak sie robi pieniadze ;|

vincevega_fw

Kazdy powie co innego. Jeden, ze to film dla kazdego drugi, ze tylko dla nastolatkow, a trzeci, ze tylko dla doroslych. Mysle, ze nie mozna oceniac tego filmu kategoria wiekowa, a raczej upodobaniami, bo film moze sie spodobac zarowno czterdziestolatkowi jak i trzynastolatkowi. Nie ma reguly na to i tyle. Fakt, ze kino polskie nie jest na najwyzszym poziomie o czym swiadcza chociazby wszystkie podobne do siebie komedie romantyczne, ale mysle ze ten film troche sie rozni od ostatnich produkcji i mysle, ze to czyni go dobrym.

ocenił(a) film na 3
vincevega_fw

Gdyby to przedstawiało prawdziwy internet to różowowłosym awatarem nie sterowałaby zamknięta od 3 lat w pokoju dziewczyna tylko 40-letni grubas mieszkający z mamą. To byłby dopiero powód do samobójstwa gdyby główny bohater się dowiedział kto po drugiej stronie siedział :D

davet

Dobre, dobre. :]