6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324926
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców
WrednyMotylek

fhui -,-

ocenił(a) film na 1
WrednyMotylek

Dobre:D

ocenił(a) film na 9
WrednyMotylek

Uosabiasz swoim spostrzeżeniem reprezentanta ageyzmu. To, czy się "odkryje" internet czy nie, nie ma nic wspólnego z wiekiem - róznica jest taka że młodzian jest zwylke otwarty na nowe a dojrzały czlowiek korzysta z nowości wybiórczo. Zapewniam, że "twoje" pokolenie obfituje w wiekszą ilość analfabetów poznawczych, niż to "moje". Jak ja dorastałem... nie było jeszcze nawet niczego na kształt neokidsów, czy hikikomori... zaburzenia psychiczne wszelakiego rodzaju jedank też oczywiście były. Film przejaskrawia jedynie kwestę tego, że niektórzy rodzice (40+) nie są na bieżąco z nowinkami, które absorbują młodych - bo są za bardzo zajęci "swoimi sprawami". Przerażeni są natomiast niektórzy "młodzi" tym, że za mało poświęca się im uwagi - ale to ci zbyt egozentryczni, lub tacy, którzy napotykają problemy, jakim sami nie bardzo potrafią sprostać (zawsze tacy byli, są i bedą). Temat eskapizmu ponadczasowy, ale tu w tym filmie doskonale ujęty. 40+ przerażony odkryciem internetu był jako 16+ przerażony odkryciem języka BASIC (o którym ty pewnie nie masz nawet zielonego pojęcia) w ZX Spectrum. Pozdrawiam, 41