Nie byłam przekonana co do tego filmu, ponieważ zawsze trafiałam na beznadziejne polskie kino... Z opinii znajomych wynikało, iż to świetny film , więc w końcu się wybrałam. Powiem Wam że to naprawdę dobry film! Porusza aspekty życia nastolatka, to przez co przechodzimy i przechodziliśmy. Po filmie nieco byłam zdołowana ze względu na głównego bohatera.. To jest świetny przekaz dla rodziców, którzy wiecznie są zabiegani (ale i nie tylko!). Ukazuje stosunki rodzice - dziecko i co może z niektórych rzeczy wyniknąć. Poruszony jest też temat tego, że mimo iż niczego bohaterowi nie brakowało , jednak nie miał pewnych wartości. Przede wszystkim brakowało mu zaineresowania ze strony rodziców i był w rosterce po pewnych przeżyciach i ich konsekwencjach. 
Mimo iż mam dopiero 15 lat tak właśnie odebrałam ten film i nie podeszłam do niego ani z chęcią ani z niechęcią i mówię to wszystko szczerze - nie jestem kolejną szaloną fanką : ) 
Tak więc; film rewelacja, polecam wszystkim i mam nadzieję ,że weźmiecie go pod względem różnych aspektów a nie tylko obsady i pierwszego kadru .
szczerze powiedziawszy trudno uwierzyć, że masz 15 lat. tyle kretynów, zapewne starszych od ciebie się tu wypowiada, że czasami ręce opadają.. i jak czytam twój wpis to sobie myślę: wreszcie ktoś normalny się wypowiedział, ktoś kto zrozumiał ten film. a tu się okazuje, że masz 15 lat... duży zaskok ;]