6,3 325 tys. ocen
6,3 10 1 324749
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

jak na polski film to nawet ciekawy... jak na swoje możliwości to się postarali :) film warty obejrzenia, Kuba "Dominik" zagrał swoją rolę wręcz wyśmienicie... ja daję 8 :) pozdro i miłego oglądania :)

many181

Grejt!
Po obejrzeniu trailera byłem bardzo sceptyczny, ale film zbierał wyjątkowo dobre opinie, co mnie zaintrygowało - więc poszedłem. Muszę potwierdzić, że - jak na polską produkcję - film jest świetny! Z polskimi filmami zawsze mam tak, że choćby trafił się nawet niezły, to przeszkadza mi coś... chyba w warstwie technicznej - nie wiem, czy to jakość materiału, pocięcie, kolorystyka, czy co innego - zawsze jest to "coś", co drażni. Tutaj tego nie maiłem. Grafika także wyszła świetnie; myślę, że zachodnie produkcje by się jej nie powstydziły. Ponadto jest to chyba pierwszy nie-tylko-dla-idiotów film a tą skalę od bardzo dawna - chcemy więcej takich, zamiast kolejnej "Wojny... ", czy innej tandetnej komedii romantycznej! Jedynym problemem było to, że film się trochę dłużył - zwłaszcza początek; IMO zakończenie było rozegrane b. dobrze. Co ciekawe, jednak od kreacji Dominika bardziej przekonali mnie rodzice. To były postaci pod które pasowałoby chyba większość rodziców - w pewnym stopniu oczywiście - Dominik natomiast był dość, powiedzmy sobie, specyficznym przypadkiem i nie każdy może znaleźć w nim coś znajomego.

Pozytywnie, ale trochę znużył, więc 7.