PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040057}
6,5 59 tys. ocen
6,5 10 1 58551
6,1 68 krytyków
Saltburn
powrót do forum filmu Saltburn

Jestem w szoku! Ten film jest nużący, słaby fabularnie. Postacie płaskie, nie intrygują w żaden sposób, nie wzbudzają emocji, a główny bohater nie ma motywu, który byłby jakkolwiek ciekawy do zgłębienia. Czytam opinie, że Saltburn jest poruszający, szokujący, a nawet traumatyzujacy (?!). Przepraszam, ale czy ktoś kto tak myśli widział więcej niż 2 filmy w życiu? Czy Netflix spowodował taki regres w widzach? Naprawdę nie rozumiem, bo kocham kino, szczególnie te niepokojące, a to było po prostu średnie, żeby nie powiedzieć słabe. Ok - fajna estetyka, ale nie dla niej oglądam filmy…
Nie jestem zwolenniczką chamskiej krytyki, bo każdy ma swój gust, to oczywiste. Jednak po przeczytaniu peanów zachwytu i poklasku dla unikalności Saltburn po prostu nie mogłam się powstrzymać aby napisać swoje zdanie.

Kosmaria

Popieram w pełni

ocenił(a) film na 4
Kosmaria

Pełna zgoda . Wizualnie i technicznie bardzo dobry ,tylko co z tego skoro dramatycznie pusty. Ukłony.

ocenił(a) film na 5
Kosmaria

tak te osoby zapewne widziały dwa filmy w życiu xd

ocenił(a) film na 4
Kosmaria

Co racja to racja. :)

ocenił(a) film na 5
Kosmaria

Zgadzam się. Wielu rzeczy tutaj brakuje.

Kosmaria

Trafiłem tu przypadkiem, ani jednej reklamy czy zwiastuna nie widziałem, nikt też o tym nie mówił w moich kręgach filmowych gdzie niby ta reklama?

ocenił(a) film na 8
Kosmaria

Może właśnie zależy od oczekiwań, ja nie miałam żadnych, odpalilam film nie wiedząc o czym będzie i mega się dałam zaskoczyć przez co bardzo mi się spodobał. I nie, nie liczba obejrzanych filmów świadczy o czyimś guście.

ocenił(a) film na 5
martaq34

Oj trochę zależy. Szlak trzeba proszę pani sobie przetrzeć.

Kosmaria

Przeciez tego nie ma na netflixie

Kosmaria

tak to jest jak się do recenzowania filmów biorą zawodowo ludzie wychowani na filmach netfliksa. Dla nich ten film pewnie rzeczywiście był głęboki, szokujący, świeży itd. Media filmowe strasznie podupadły w ostatnich 10 latach...