Sam

I Am Sam
2001
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 88985
7,1 18 krytyków
Sam
powrót do forum filmu Sam

Uważam że nie doceniono tego filmu. Zasługuje na jakieś wyróżnienie, chociażby dla wybitnie wykreowanej postaci przez Seana Penna. Możliwe że Akademia miała "ślepy okres" w czasie jego premiery..

ocenił(a) film na 10
moorela

Też tak uważam. Właśnie zerknęłam na Oskary i w 2002 Sean Penn był nominowany jako aktor pierwszoplanowy razem z Russelem Crowe (za 'Piękny Umysł') - żaden z nich nie wygrał - co jest według mnie żenadą..

Malaa_Mi

Obydwie role typowo zrobione pod Oscara. Choć raz akademia się nie nabrała i nagrodziła świetną rolę Washingtona.

ocenił(a) film na 9
moorela

Ale jak widać forumowicze go doceniają, bo średnia z ponad 17tys głosów ma bardzo zacną. No i 171 pozycja wśród wszystkich filmów na stronie.
W tamtym roku wygrał Denzel Washington za Dzień Próby http://pl.wikipedia.org/wiki/74._ceremonia_wr%C4%99czenia_Oscar%C3%B3w#Najlepszy _aktor
Nie pamiętam tej jego roli, ale ta Penna jest absolutnie wspaniała.
Film jest bardzo mądry, a główna rola oraz tej dziewczynki świetnie budują tą opowieść. Ciekawa kolorystyka zdjęć.
9/10

ocenił(a) film na 10
Muszrom

niesamowity, wzruszający chwilami zabawny,dotyka wielu problemów .Sean Penn genialna rola,, Dakota kilkunastoletnia dziewczynka z wielkim talentem,i Michaelle cos pieknego

Muszrom

Jak na mój gust Oscara powinien dostać Penn, bo jego rola w ,,I am Sam" była tak genialna, że nie potrafie jej określić innymi słowami. Ewentualnie Crowe za ,,Piękny umysł", natomiast Washington mógłby dostać statuetkę w następnym roku albo za kilka lat.

użytkownik usunięty
moorela

zgadzam sie z wami wzruszyłam się na tym filmie jest genialny a Sean Penn po prostu niesamowity!!

ocenił(a) film na 10
moorela

film dostał złotego laura a młoda dostała satelite, ale stanowczo uważam że to za mało....