Sam

I Am Sam
2001
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 88985
7,1 18 krytyków
Sam
powrót do forum filmu Sam

Moim zdaniem Michelle Pfeiffer zagrała lepiej od Sean Penna. Nie mówię, że zagrał on źle, ale
jeśli jemu należała się nominacja do Oscara, to jej należał się Oscar, a nic nie dostała. Aż razi
niesprawiedliwością.

ocenił(a) film na 9
kacper990

Rola Sean Penna była tak ekspresyjna i wyrazista, do tego zagrana z wielką pasją jak to on potrafi zagrać, że przyćmiła wszystko pozostałe w tym filmie. Nie mówię tu nawet o rewelacyjnej i wciąż przepięknie wyglądającej Michelle Pfeiffer, ale też o pozostałych aktorach którzy w filmie stworzyli niezapomniane widowisko: Dakota Fanning, Richard Schiff czy pokazywaną okazjonalnie zastępczą mamą która zagrała Laura Dern.

Sean Penn przyćmiewa miejscami nawet samą niesamowitą historię, która w filmie została opowiedziana. Dlatego ośmielę się stwierdzić, że gdyby w tym filmie nie wystąpił Sean Penn na pewno byłaby jedna nominacja mniej, ale film robiłby jeszcze większe wrażenie i być może doceniono by bardziej pozostałych aktorów, bo z pewnością w tym obrazie na to zasłużyli.

ocenił(a) film na 10
vicovaro25

Dokładnie

ocenił(a) film na 10
kacper990

No co Ty?! Sean Penn jest wspaniałym aktorem, jednym z najlepszych i fakt, że za rolę w "Sam" nie dostał Oscara jest po prostu nieprawdopodobny. Michelle Pfeiffer zagrała dobrze, ale to była zwykła rola. Rola Penn'a wymagała więcej emocji i była niesamowita, a Pfeiffer po prostu dobrze zagrała, ale bez rewelacji. Absolutnie się z Tobą nie zgadzam.

ocenił(a) film na 9
olgamikolajczak

Ja za to zgadzam się z Tobą olgamikolajczak :)

kacper990

Sean Penn zdecydowanie zasłużył na nominację, natomiast jeżeli chodzi o brak nominacji dla Michelle Pfeiffer... wydaje mi się, że jej rola w tym filmie nie była wystarczająco wymagająca, aby została za nią nagrodzona.

ocenił(a) film na 8
kacper990

a moim zdaniem rolą Sama dało się więcej zagrać . zresztą patrząc Pfeiffer nie oceniałem gry aktorskiej tylko... na właśnie. cud,miód i orzeszki :)

ocenił(a) film na 10
kacper990

Za co !!! Ty się znasz na aktorstwie ?

ocenił(a) film na 6
sebo8110

A ty się znasz? Raczek się znalazł...