Samoloty

Planes
2013
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26054
5,1 7 krytyków
Samoloty
powrót do forum filmu Samoloty

Muszę przyznać na początku, że była to najlepsza bajka jaką obejrzałem w życiu.
Z mojej perspektywy, czyli osoby bardzo związanej z lotnictwem od blisko 10 lat uważam, iż twórcy zrobili kawał dobrej roboty i przyznam, że mają naprawdę duże pojęcie o lotnictwie, bardzo się postarali o szczegóły, które w połączeniu z obrazem 3D były bardzo miłe dla oka, począwszy od animacji sterów, lotek, składanych skrzydeł w F-4U Corsair itp., przez świetne dźwięki silników i fajne odpowiedniki prawdziwych samolotów, kończąc na tekstach, które w świecie lotniczym nie są nam obce.
Mimo, że bajka dość prosto przedstawia przygodę samolotu Dusty, to myślę że nie każda osoba, a szczególnie dziecko jest w stanie zrozumieć całą treść i lotniczy humor - nie do każdego on dotrze, dlatego chociaż minimalna wiedza w dziedzinie lotniczej jest wskazana, by się dobrze bawić przy oglądaniu. Nie warto jednak się tym zniechęcać, bo bajka jest warta obejrzenia dla każdego, a osoba nieogarnięta w temacie lotniczym może złapać bakcyla na latanie, a jak już złapie to nie odpuści!!! :)

Świetnie się bawiłem i bardzo chciałbym drugą część powietrznego humoru. Zasłużone 10/10

PS "To super zginąć za coś co się kocha" :)

ocenił(a) film na 7
Cessna172

Popatrz, chciałem napisać prawie identyczny temat... Pozdrawiam lotniczo - szerokich przestworzy! :)