PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536321}

Samotność liczb pierwszych

La Solitudine dei numeri primi
2010
6,8 3,4 tys. ocen
6,8 10 1 3381
5,0 3 krytyków
Samotność liczb pierwszych
powrót do forum filmu Samotność liczb pierwszych

arcydzieło

ocenił(a) film na 10

film jest arcydziełem wizualnym, muzycznym, scenariuszowym, aktorskim. przygnębiającym,
ale niezwykle poruszającym. ale nie dla każdego.

ocenił(a) film na 8
dzoanach

mam te same odczucia :)

ocenił(a) film na 9
Siemien91

dokładnie tak jest

ocenił(a) film na 9
dzoanach

a co więcej , po obejrzeniu w głowie osadza się tamtejszy klimat, te silne emocje wywołane podczas filmu, życiowy dramat. Ciężko powrócić do szarej rzeczywistości. Na jakiś czas nasiąka się smutkiem i melancholią , muzyka też robi swoje . Podejrzewam , że często moje myśli będą robiły powroty do tego filmu

ocenił(a) film na 8
senpaproci

Można usiąść i pomyśleć nad sensem tego wszystkiego :) Taka melancholia nad życiem ...

ocenił(a) film na 10
dzoanach

Zgadzam się, film jest rewelacyjny. Ta melancholia, wyobcowanie, nieczuły świat... Film jest z jednej strony mocno pesymistyczny, ale z drugiej strony pozostawia też jakąś iskierkę (niełatwej) nadziei. Ale beż żadnych banalnych wniosków. Tak przynajmniej odczytuję zakończenie. Mam też w planach przeczytanie książki.

dzoanach

Film ma bardzo wyrazisty i przerkonywający kontekst psychologiczny - pokazuje, jak traumy z dziecinstwa determinują poważne problemy emocjonalne w dorosłym życiu.

ocenił(a) film na 4
szanna68

ładne ujęcia, dobry klimat filmu, jednak drażniło mnie w nim zbyt wolne rozwinięcie, początek dobry, ale koniec już zbyt melancholijny..

użytkownik usunięty
ewix_6

Koniec nawiązuje chyba do "Przygody" Antonioniego?

ocenił(a) film na 6
dzoanach

Nie każdy film jest dla każdego.