PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=466903}

Sauna

2008
6,5 4,4 tys. ocen
6,5 10 1 4387
6,7 3 krytyków
Sauna
powrót do forum filmu Sauna

Horror

ocenił(a) film na 9

Polećcie mi jakiś dobry horror jak ten

ocenił(a) film na 7
Remek555

Podobne wojenne klimaty. "Dolina cieni" http://www.filmweb.pl/film/Dolina+cieni-2002-37102

Remek555

polecam takie jak : dziewiąta sesja, opętani, przerażacze...;)

ocenił(a) film na 10
dziulfix

Bardzo mi się podobał, ten film jest zupełnie inny niż plastikowe, amerykańskie horrory. W dodatku wciąga i można trochę tamtej mitologii poznać.

ocenił(a) film na 10
AnitaBlake

A z horrorów to polecam 1 część Candyman'a, Wywiad z Wampirem, Egzorcyzmy Emily Rose, 30 dni mroku, , Shutter ( tylko oryginał).

Remek555

Podbijam temat. Horror osadzony w historycznych realiach mile widziany. Nie musi być dużo krwi, flaków, itp. Nawet wskazane, żeby nie było tego dużo.

"Sauna" mi się podobała.

ocenił(a) film na 7
Macabre

Może "Czarna śmierć", "Wij", "Maska szatana", "Operacja strach". Nie widziałem, ale filmy Kadijevica powinny pasować (Sveto mesto, Leptirica).

ocenił(a) film na 7
Shmotz

Tragiczny jestem. Jak mogłem zapomnieć o "Wilczycy", "Widziadle" czy też "Lokis. Rękopis profesora Wittembacha" (chociaż to nie jest horror, a jedynie lekkie kino grozy).

ocenił(a) film na 6
Remek555

Tak jak kolega wyżej wymienił "Czarna śmierć" jest podobnym filmem

ocenił(a) film na 9
Remek555

Sauna jest tak wyjątkowa że od dawna szukam czegokolwiek chociaż trochę podobnego i nie ma... jak nie scenariusz leży to przeginają z efektami. Ktoś może kojarzy - jest dość nowy chorwacki film wojenny podobna tematyka. Też batalion otoczony, który spotyka więcej niż wroga - błagam nie mogę znaleźć, a w głowie mi się telepie że jest.

ocenił(a) film na 9
Hanoi

jest jeszcze The witch 2015 ale to nie jest aż tak dobry film

ocenił(a) film na 9
Hanoi

The Witch, jak napisał Kolega wyżej zdecydowanie! Moim zdaniem kapitalny film.

ocenił(a) film na 10
Hanoi

"Żywi i martwi"? Tam mamy wojną w Jugosławii i chorwacki (lub Bośniacki) oddział, który styka się z nadprzyrodzonym fenomenem. Film nawiązuje też do wydarzeń z II wojny światowej. To o to chodzi? Niestety, film widziałem w oryginalnej wersji językowej, a języków bałkańskich znam jedynie słowo "Rakija". Znajomy, który zna serbsko - chorwacki to mi obiecał tłumaczy.

ocenił(a) film na 10
Hanoi

"Żywi i martwi"? Tam mamy wojną w Jugosławii i chorwacki (lub Bośniacki) oddział, który styka się z nadprzyrodzonym fenomenem. Film nawiązuje też do wydarzeń z II wojny światowej. To o to chodzi? Niestety, film widziałem w oryginalnej wersji językowej, a języków bałkańskich znam jedynie słowo "Rakija". Znajomy, który zna serbsko - chorwacki to mi obiecał tłumaczy.