Na internecie znajdują się następujące informacje:
http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,16214,dd,scanner-cop-2-rewanz.html
http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,16215,dd,boogeyman.html
Jak kioski zrobiły zwroty "Suspirii" to od razu dostały "Scanner Cop". Następnie zrobiły zwroty "Scanner Cop", jednak nie dostały "Scanner Cop 2: Rewanż". Może dystrybucja przebiega różnie w różnych częściach kraju, jednak istniejąca sytuacja jest co najmniej zastanawiająca.
No u mnie w wypożyczalni też jak tylko zniknęła "Suspiria" to pojawił się "Scanner Cop" na dzień dzisiejszy nic nie dostaliśmy:( Jutro idę do roboty więc zobaczymy jak się pojawi to dam znać w tym temacie :) Pozdrawiam:)
Te kioski, w których rozpoczęła się seria (nie we wszystkich - Ruch na pewno tak) nic nadal nie mają.
Dobra zrobiłem rekonesans w pracy i okazało się ku mojemu zdziwieniu, że zamiast dostać "Scanner Cop 2" dostaliśmy ponownie.... "Suspirie" WTF?
Widziałem dzisiaj w jednym kiosku "Suspirię", jednak nie zapytałem skąd się tam wzięła. Pomyślałem, że zapomnieli dać do zwrotu, co się czasem zdarza. Jednak jeśli przyszła ponownie to robi się prawie tak tajemniczo jak w tych filmach.
Może po prostu dużo ludzi chciało kupić "Suspirie" a był mały nakład przez co chodziła na allegro po 40zł i zwietrzyli szansę żeby jeszcze więcej sprzedać:) Również mam nadzieje że trochę zmienią tą kolekcje i wywalą kilka filmów Ulli Lommela. Co ja bym dał żeby wstawili jeszcze parę filmów Dario Argento. Albo żeby wydali filmy innych włoskich reżyserów. Deodato, Fulci. Wtedy ta seria miała by sens. A tak jest w zasadzie kolekcją jednego reżysera.
mnie cieszy sam fakt że ktokolwiek zaczął wydawać stare pozycje - które uwielbiam :):):)
Jest cała masa klasyki, która domaga się wydania na DVD. Dobrze jak cokolwiek się ukazuje ze starszych produkcji. Jak chodzę po sklepach to na półkach widzę przede wszystkim bezwartościową komercję. Pozycje wartościowe to prawdziwe wyjątki. A zatem, wiecej klasyki na DVD!
// Ciekawy jestem co trafi do kiosków po powtórnym wejściu "Suspirii". Zobaczymy.
Może "Profondo Rosso" ;)
Wydaje mi się, że "Ptak o kryształowym upierzeniu" jest trudniej dostępny. To byłaby atrakcja!
Niestety informacje na internecie nie są zbyt aktualne. Tą poniżej wziąłem dzisiaj.
http://www.dodatkidogazet.pl/film/rid,16215,dd,boogeyman.html
Coś mi się wydaje że na "Scanner Cop" niestety kolecja się zakończyla. "Suspiria" znikneła i nic nie przyszło:( Za to w magazynie "Film" jest na DVD "Kruk" za 9,99 :) Ale chyba warto dołożyć trochę kasy i kupić pudełkowe wydanie.
Nie chciałem tego głośno mówić, ale także mam podobne obawy. Jeszcze zobaczymy, jednak istniejąca sytuacja nie wróży niestety nic dobrego. Jeśli chodzi o "Kruk" to nawet nie wiem, czy trzeba dokładać trochę kasy na pudełkowe wydanie, które kiedyś widziałem w supermarkecie w tej samej cenie. Choć z drugiej strony nie jest to zbyt miarodajne, ponieważ w supermarketach często mają wyprzedaże, na których można kupić za 10 złotych filmy, które w innych miejscach kosztują nawet od 20 do 40 złotych.
A ja w +20 kioskach nie znalazłem ani Susprii ani żadnego Scanner Copa :/ Łódź jak zwykle zacofana :/
No tak o filmie pomimo zapowiedzi ani śladu, no ale cóż tak w tym kraju traktuje się klientów.
Niestety miłośnicy horrorów nie mają w naszym kraju lekkiego życia. Może kiedyś się to zmieni...
Najpierw pojawiła się “Suspiria”, tuż po niej “Scanner Cop”. Potem była przerwa. Potem ponownie “Suspiria”, a po niej znowu przerwa. Poza tym nie widziałem tych filmów w kioskach innych niż “Ruch”. Może to przypadek, a może tylko “Ruch” prowadził tą serię. Może zatem w tym miejscu należy upatrywać przyczynę Twoich niepowodzeń, tj. szukałeś tych filmów w “przerwie” i/lub w kioskach innych niż “Ruch”. Bardzo rzadko zdarza się, że w jakimś kiosku sprzedawca zapomni oddać coś do zwrotu. Jednak obawiam się, że obecnie poszukiwanie tych filmów w kioskach może przypominać szukanie igły w stogu siana.
Nie sprawdzałem jeszcze w kiosku, a zatem zapytam. Czy chodzi o powtórne pojawienie się “Scanner Cop”, czy o “Scanner Cop 2”?
Właśnie sprawdziłem w kiosku. Pojawił się “Scanner Cop 2”. Cofam zatem zapytanie.
potwierdzam scanner cop 2 w kioskach, tylko szkoda że znowu zmienili filmy które mają się ukazać w 'klasyce horroru' teraz wygląda to następująco:
- Suspiria
- Scanner Cop
- Scanner Cop 2
- Boogeyman
- Boogeyman 2: Redux
- Return of the Boogeyman
- Vampire Club 4
- Devonsville Terror
- Olivia
wypadło Prom Night, szkoda bo czekałem na ten film, a pozostałe raczej mocno średnie ; /
Widzę, że znalazłeś już w Łodzi "Suspirę":) Wtedy, kiedy szukałeś mogło jej nie być w kioskach.
Ale żeby przez tydzien jej nie było :D Teraz jeszcze gdzies Scanner Cop pierwszego znaleźć bo 2 juz kupiłem :)
Ostatnio widziałem w kioskach wszystkie trzy części, mianowicie "Suspirię", "Scanner Cop" i "Scanner Cop 2".