kuźwa!masakra obrzydlistwo.Scena cięcia głowy siekierą tej staruszce była masakryczna.To głupi film!!! !! w ogóle zakończenie filmu do bani! poza tym ktoś kto kręci takie filmy musi mieć troszkę zryty czerep. i potem się dziwić, że są seryjni mordercy(naoglądają się takich filmów i im odbija) beznadzieja maaaasakra przez duże M
Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że masakra, że co to ma być, obrzydlistwo, a mimo to oglądają takie filmy. Nawet ostrzeżenie było przed filmem, a mimo to ludzie to oglądają i potem narzekają, że obrzydliwe. Binkusi, dlaczego głupi film? Mnie się podobał, a zakończenie ciekawe, nie zawsze film musi się kończyć happy endem.
Jedyne co mnie w tym filmie irytowało to to, że o ile mnie pamięć nie myli ośmiu policjantów pojechało po Seeda do domku na odludziu i zamiast chodzić dwójkami, to rozdzielili się wszyscy i chodzili pojedynczo. Wyszkoleni policjanci, a nie umieją sobie poradzić z jednym człowiekiem. Takie naciągane moim zdaniem, muzyka przeciętna, miałem wrażenie, że oglądałem film z lat 90.
Mimo to, ciekawie się oglądało, 6/10, myślałem nad 5/10, ale nie było aż tak źle. :)
zgadzam się. Jest napisane wyraźnie ''horror'', mało tego, same zdjęcia z filmu rzucają się w oczy. ''...ktoś kto kręci takie filmy musi mieć troszkę zryty czerep. i potem się dziwić, że są seryjni mordercy(naoglądają się takich filmów i im odbija) beznadzieja maaaasakra przez duże M'' . Uważasz, że seryjni mordercy działają pod wpływem filmów? Być może mają jakąś motywację, ale nie sądzę, by normalny dotychczas człowiek po obejrzeniu krwawego horroru zdał sobie sprawę, że od tej pory będzie zabijać i stał nagle się psychopatą. A co do kręcenia filmów, są ludzie, którzy takowe lubią. Kiedy ja nie przepadam za jakimś gatunkiem filmu i uważam go za obrzydliwy, to nie oglądam. Proste. Choć ten film do najlepszych się chyba nie zalicza.
Jeśli ktoś jest psychopatą i ma zabić- to zabije, choćby oglądał Dom nad rozlewiskiem. ,,Seed" wcale nie jest do tego potrzebny. Film jest niesamowicie krwawy, ale ( nie wiem czy to odpowiednie słowo) bardzo sztuczny. Postać mordercy jest nieprzekonywująca. Jakby ktoś urządził sobie zawody w oblewaniu się keczupem ewentualnie czerwoną farbą. Jak to już ktoś określił: przerost formy nad treścią + dość łopatologiczne efekty specjalne. 4/10
tak jak młodzież pod wpływem brutalnych gier staje się inna tak taki zwykły człowiek może stać się psychopatą pod wpływem takiego brutalnego filmu. Nie słyszeliście nigdy o czymś takim że od takich brutalnych treści w grach czy filmach może się zostać coś złego człowiekowi na psychice ?? to chyba nie kumaci za bardzo jesteście. Człowiek jest bardzo wrażliwy i podatny na takie bodźce szczególnie na złe bodźce. Poza tym większość młodych ludzi wychowywanych w patologicznych rodzinach staje się narkomanami alkoholikami złodziejami a nawet mordercami!! więc nie mówicie mi że po takim filmie komuś może to nie zaszkodzić!! a kręcąc takie filmy daje się w pewnym sensie tym wszystkim mordercą przyzwolenie że to jest normalne i o tym się w świecie mówi i że tak też można.Nie wierzę też w to, że na tym świecie nie ma człowieka który nie chciałby dajmy na to zobaczyć tak jak w tym filmie było ukazane jak rozkłada się ciało człowieka!!! już wielu w tym świecie psychopatów i wszystkiego można się spodziewać. Zdania nie zmienię uważam że takie filmy bardzo źle wpływają i działają szczególnie na młodych ludzi.Przez częste oglądanie mogą stać się brutalniejsi w życiu bez uczuć tak jak ten cały seed czy jak mu tam było
binkusi- faktycznie jest sens w tym co piszesz. Spójrz na to jednak z innej strony. A Ty ? Film widziałeś i jakoś chyba nikogo nie zabiłeś. Ja ,,Seed'a" widziałam, mam wyrobione zdanie na temat tego ,,dzieła" i koniec. Zabijać nikogo nie mam zamiaru. Po drugie: morderstwa, gwałty, narkotyki itp. istnieją w końcu duuużo dłużej niż twórczość pana Uwe B. Nie bronię tego filmu, uważam że jest pod względem fabuły, logiki i efektów specjalnych beznadziejny- niemniej nie wpadajmy w paranoję.