Sekret

The Secret
2006
6,1 6,4 tys. ocen
6,1 10 1 6395
Sekret
powrót do forum filmu Sekret

jak w temacie plus to ze makabrycznie zrealizowany.

ocenił(a) film na 10
pinkie84

Co to za propaganda Ciebie zniechęciła (podaj przykłady)?

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

nie pisze tego po to zeby wdawac sie w dialogi a raczej zeby przestrzec ludzi przed tym gownem:)
nie che tez byc nie mily ale skoro nie dostrzegasz propagandy dla niemyslacej masy to...mozesz miec problem

ocenił(a) film na 10
pinkie84

o.k. rozumiem, skierowałeś wypowiedź do osób, które jeszcze nie oglądały filmu, a które nie lubią propagowania wszelkiego rodzaju idei (bo w sumie rzeczywiście jest to rodzaj propagandy sukcesu, a ponieważ jest on mi drogi to nie szkodzi mi jak powiadają "cukierkowe" opakowanie -liczy się dla mnie treść, CO, O CZYM i DLACZEGO mówią oraz co będę z tego JA dla siebie MIAŁ).
Pozytywne myślenie wydaje się nie móc komukolwiek zaszkodzić, jeśli zwiększa radość, chęć do życia, odwagę stawiania czoło problemom i podejmowanie śmiało nowych wyzwać. To dla mnie to jest na plus, podnosi na duchu, sprzyja byciu efektywnym i pogodnym, a przede wszystkim odwagi do marzeń i nie odmawiania sobie pragnień nawet gdy póki co nie ma widoki na ich spełnienie.

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

nie zamierzalem sie tu wdawac w dyskusje ale widze że cieżki zawodnik z Ciebie...ciesze sie ze podoba Ci sie ten "film" i idee ktore sa w nim poruszane. Wydaje mi sie tylko ze kazdy rozumny czlowiek kuma takie rzeczy bez wiekszej potrzeby wglebiania sie w temat. Film wg mnie nic nie wnosi poza pokazywaniem kretynskich sytuacji przedstawionych przez jeszcze bardziej kretynskich amerykanow (pisze to jako fan amerykanskiego kina). Jezeli kierujesz sie wg zasad omawianych przez film i jestes szczesliwy-plus dla Ciebie. Ja osobiscie uwazam ze jest to nic nie warte tanie pier...lenie dla ludzi z wiosek, majacych prolemy i starajacych sie z nich wygrzebac. Film raczej skierowany jest do tepych amerykanow, ktorzy moze w to pojda i przykro mi ze w naszej czesci swiata mimo wszystko robi to jakies wrazenie...dramat. ale to juz nie moj problem. Ziom nic do Ciebie nie mam. Pisze co mysle i tyle. Raczej mnie nie zachecisz do przyklejania banknotów na suficie:)

ocenił(a) film na 10
pinkie84

Miło to słyszeć, sam uczę się tolerancji dla różnorodnych poglądów i w sumie... muszę przyznać Tobie racje... że to film dla osób mających problemy:) Akurat dlatego jestem fanem tego typu powiedzmy inspirujących poradników i w ogóle w jaki kol-wiek sposób zachęcających do przekraczania siebie obrazów tylu (tu wymienię aby tak ogólnie zareklamować dla wszystkich, być może ciekawą, bo rozrywkową, fabularną alternatywę dla filmu, dającą motywacyjnego kopa -z przesłaniem "że chcieć to znaczy móc" albo "dla chcącego nic trudnego"). Więc uznaję naszą skromną i /mimo różnic/ miłą dyskusję nt. Sekretu za zakończoną tym czasem przekierowując uwagę na:

http://www.filmweb.pl/film/Gattaca+-+Szok+przysz%C5%82o%C5%9Bci-1997-5787