PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=211625}

Sekret

Si j'étais toi
2007
6,4 4,8 tys. ocen
6,4 10 1 4815
Sekret
powrót do forum filmu Sekret

wiec moja subiektywna ocena jest całkowicie zbędna, jedno jest pewne - horrorem ten film na pewno nie jest.
Córka, w najgorszym wieku dla dorastania i nadwrażliwa matka, kłócą się podczas wspólnej jazdy samochodem, skutkiem czego mają wypadek, w wyniku którego po dramatycznej* reanimacji umiera matka.
Z jakiejś nieznanej przyczyny w ciele córki mamy duszę i wiedzę matki. Ojciec/mąż początkowo nie daje temu wiary, z czasem jednak przekonuje się, iż jest to prawda. Duchovny szuka wyjaśnienia, odnajduje autora pracy "Przykłady nawiedzeń w Afryce, ze wskazaniem na zdolności paranormale", od którego dowiadujemy się, że znany jest mu przypadek kobiety będącej w śpiączce, która wybudzając się ma w sobie duszę zmarłej w dniu jej wybudzenia, zupełnie obcej, młodej dziewczyny. Jej własna dusza wraca do ciała po siedmiu latach. Mąż i żona w ciele 16-to letniej córki postanawiają poczekać na powrót jej osobowości. Matka Samm musi wkroczyc w jej nastoletnie życie.

/* dramatyzm reanimacji obnaża kiepski warsztat Duchovnego, jego gra oczami podczas rozgrywającego się dramatu spowodowała u mnie dwukrotne wyłączenie filmu/

zibi_zd

Ja mam troche mieszane uczucia. Świetny początek. Specjalnie nie czytając recenzji wziąłem się za oglądanie... i wyraźnie czuć że coś sie lada moment wydarzy. Zamiana osobowości było wg świetnym pomysłem. Naprawde winszuje reżyserowi za pomysł. Niestety później robi się za bardzo nudno jakby brakło pomysłu na rozwinięcie. Faktycznie niesecjalna gra Duchovnego lecz przyznam że przy takiej akcji ciężko było naprawde wizualnie dobrze wypaść. Oglądając film sądziłem że donudze się tak do końca ... aż tutaj niespodziewany zwrot akcji!! W ciągiu ostatnich 5 minut cały czas miałem gęsią skórke :P Końcówka zrobiła na mnie wielkie wrażenie! Moja obiektywna ocena to 7/10 - można było z tego coś wyciągnąć a tak to jak dla mnie wyszedł troche melodramat. Warto obejrzeć w sumie.

Adash

Napewno ogladanie tego filmu nie jest stratą czasu,elementy horroru sa szczątkowe,ale wyszło to dla filmu na plus