PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178603}

Sekretne życie pszczół

The Secret Life of Bees
2008
7,4 20 tys. ocen
7,4 10 1 19638
7,0 3 krytyków
Sekretne życie pszczół
powrót do forum filmu Sekretne życie pszczół

Film czarno-bialy

użytkownik usunięty

W sensie doslownym. Czarni - dobrzy, biali - zli. Takie tam dyrdymaly upraszczajace do maksimum rzeczywistosc, coby sie inteligentni inaczej nie pogubili w odcieniach szarosci.

Lily była biała i dobra

ocenił(a) film na 7

Obejrzyj jeszcze raz, ale tym razem włącz myślenie.

ocenił(a) film na 8

Za to że dałeś 2, jakaś czarnoskóra osoba mogłaby ciebie pozwać o rasizm. Trochę szacunku do kolorowych.

użytkownik usunięty
Ercio4

Padlem. "Za to że dałeś 2, jakaś czarnoskóra osoba mogłaby ciebie pozwać o rasizm" - nie osoba czarnoskora (czyli "Murzyn" dla Twojej "swiatlej" wiedzy), a zwykly idiota (kolor skory i rozmiar butow bez znaczenia), jak np. Ty.

ocenił(a) film na 5

Z mojego punktu widzenia komentarz Ercio4 był bardziej ironiczny jak na serio, choć mogę się mylić... ale mam nadzieję, że się nie mylę.

ocenił(a) film na 8

Mój Drogi, akcja dzieje się w czsach dyskryminacji czarnoskórych obywateli US. Poczytaj trochę o tym i naprawdę sytuacje przedstawione w filmie są i tak łagodną wersją. Odwracanie głów czy pobicia to nie wszystko. Absolutnie nie chodzi o pokazanie ludzi białych jako złych, a o przedastawienie poniekąd sytuacji politycznej (rejestrowanie się na wyborcę itd.). Film bardzo wiernie odzwierciedla książkę i uwierz mi, ani razu nie poczułam się jakby ktoś upraszczał rzeczywistość, jak to określiłeś. Pozdrawiam.