Film jest po prostu idealny dla kobiet.
Oglądałam z grupą przyjaciółek. Jestem nie wiele młodsza od bohaterek filmu.
Serialu na oczy nie widziałam.
Moim zdaniem idealnie dobrane aktorki.
Nie rozumiem tylko dlaczego niektórzy uważają, że Sarah Jessica Parker jest brzydka [?] Moim zdaniem jest piękną, naturalną, o nie przeciętnej urodzie kobietą. Na dodatek styl ubierania (w filmie, bo jak się ubiera na co dzień to nie wiem) - cudo.
Ogromne wrażenie zrobiła na mnie Kim Cattrall - starsza od pozostałych, ale silna i napalona kobieta.
Cynthia Nixon też przykuła moje wrażenie, ale czym? Sama nie wiem, być może zachowaniem.
Najszczęśliwsza w filmie była chyba Kristin Davis - która nie miała zbytnio problemów. Zaraz po Kim Cattrall miała najśmieszniejszą rolę. Niektóre momenty z nią były całkiem fajne.
To takie małe wrażenia, które zrobił na mnie aktorki ;)
Szczerze mówiąc, gdy go jeszcze nie obejrzałam sądziłam, że to będzie coś w stylu: "Wyjadą do miasta i będą robić wiochę." A jednak nie! Zaskoczyłam się - pozytywnie. Film o kobiecych problemach i życiu.
Polecam obejrzeć. Czekam na 2 część.
Pozdrawiam.
Muszę przyznać, że podeszłam do "Seksu w wielkim mieście" z lekkim sceptycyzmem, ale film miło mnie zaskoczył. Naprawdę przyjemnie mi się go olądało, choć bez towarzystwa koleżanek ;) Na forum zamieszczone są opinie, że durny, żenujący i bezwartościowy, ale ja uważam, że to całkiem zgrabnie zrealizowane babskie kino na niezłym poziomie. Owszem, są tu głupkowate sceny, ale to przecież komedia na litość boską. Chciałam rozrywki i ją dostałam :) 7/10
Serial ma ode mnie 10/10, niestety film tylko 5/10. Dobry jest montaż, zdjęcia, muzyka - wszystko oprócz scenariusza, niestety.