to myślałam że spędzę wieczór śmiejąc się przy zachwalanej przez wszystkich KOMEDII, ale niestety się rozczarowałam... Był tylko jeden moment w którym się zaśmiałam (kiedy Maks wypowiedział tajne hasło przed wyjściem na powierzchnię). Reszta... porażka. Ale to oczywiście tylko MOJE zdanie - to tak na wypadek zażartych zwolenników owej "komedii", którzy pewnie gotowi mnie zaraz skrytykować ;)
"bowiem dotyka kwestii walczącego feminizmu, i tego, do czego on może prowadzić"- naprawdę sadzisz, że feminizm może prowadzić do takiego końca?? to tak samo jakby ktoś stwierdził, że inna grupa mniejszościowa, np. homoseksualiści mogą wytępić, stłamsić innych, którzy są w większości i przejąć władze nad światem...ehh nic mnie tak nie irytuje jak demonizowanie feminizmu w naszym kraju:/
moja droga, nie zrozumiałaś mnie: nie mówię, że feminizm do tego doprowadzi, albo że tak wierzę, tylko że porusza tą kwestię i właściwie rozważa jedną z możliwości.
dla rogalika poniżej: oczywiście, że tak, w tamtym czasie i teraz, ale i każdego totalitaryzmu, stąd wielkość filmu.
gratuluję zrozumienia filmu, już nie muszę pisać o czym jest ;). Ale i tak napiszę:
Szyderstwo z PRLu!!!
Nareszcie bo myślałem że nikt ze starszych nie widział tych wpisów.rogalik masz zaje..stą racją.
A tak od siebie to jak byłem w wojsku z 10lat temu to mieliśmy na poligonie tylko ten film na kasecie i oglądaliśmy go ze 5 razy w ciągu nocy po 4 wyłączyliśmy głos podzieliliśmy się na role i każdy gadał z pamięci,to były dopiero jaja a jeszcze lepsze na
drugi dzień jak to powtórzyliśmy podczas wymarszu ;-)
nie wiem ile masz lat, ale jeżeli jeszcze mało to wierz mi, za parę, paręnaście lat, będzie cię on bardziej śmieszyć :) sorry jeśli się mylę. młodym ludziom to nawet kiepski obraz przeszkadza w tym filmie :) a to jest humor na poziomie, a nie jakieś American Pie czy coś. No ale co kto lubi :)
a ile Ty dziecko masz lat, bo chyba nie za wiele? trzeba było żyć w latach 70-80 tych żeby ten film zrozumieć...
może i nie, bo mój syn który ma 16 lat zrozumiał go mając lat 14, chociaż nie wiem czy tak do końca, ponieważ nie znając reali życia tamtych lat chyba jednak trudno.
Żeby chłop nie mógł... EH EH EH
Ta dyskusja jest tak chaotyczna że nic dodać nic ując :P
Puść sobie Disney channel i śmiej się z marnych komedyjek...
Nienawidze osób nie mających dystansu do siebie.
nie chciałbym Cie obrażać ale masz nie pokolei w głowie.Rozumiem że można mieć swój gust ale to jedna z najlepszych polskich komedii wszech czasów.Cały film to jeden wielki brecht.Pan machulski pokazał klase;))
Sama prawda tylko związki miedzy ludzkie mogą być zdrow przy pomocy prawa natury., inaczej to nie ludzie a roboty które nie potrafią zyc z sobą nawzajem. Oczywiscie Wielki plus dla Maksa xd..... 'K'rwa mać '
Ty jesteś silly, a nie funny GIRL. Sorry angielskojęzyczna, ale nie masz pojęcia o tym co chcesz przekazać.